Верховний суд Ізраїлю ухвалив рішення про зарахування ультраортодоксальних студентів у ЦАХАЛ

Верховний суд Ізраїлю ухвалив рішення про зарахування ультраортодоксальних студентів у ЦАХАЛ

Київ  •  УНН

25 червня 2024, 17:03  •  19293 перегляди

Read in English

Верховний суд Ізраїлю ухвалив ввести обов'язкову військову повинність для ультраортодоксальних єврейських студентів, припинивши їх звільнення від обов'язкової служби.

Ультраортодоксальні єврейські чоловіки також мають бути зобов'язані проходити військову службу в ізраїльській армії. Відповідне рішення ухвалив вищий суд Ізраїлю, передає УНН із посиланням на Jerusalem Post.

Деталі

Згідно з рішенням Верховного суду Ізраїлю, студенти ультраортодоксального віросповідання в майбутньому також будуть зобов'язані служити в армії.

Розширена колегія з дев'яти суддів Високого суду у вівторок розпорядилася про повний набір харедімів (назва різних ультраортодоксальних іудаїстських громад – ред) до ЦАХАЛу і заморожування всіх коштів для установ, які не підкоряються вимогам, починаючи з 1 квітня.

Видання вказує, що це приголомшливе рішення, яке може призвести навіть до зміни політичного ландшафту. Рішення суду розглядається як невдача для правого уряду прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу, до складу якого також входять віруючі правого спрямування.

Доповнення

В даний час не існує правової бази, яка дозволяє проводити різницю між студентами єшив і призовниками, відповідно, держава не має повноважень наказувати їм повністю уникати призову до армії

- сказав суд.

Ізраїль потребує зброї, але Вашингтон блокує постачання – заява Нетаньягу спантеличила Білий дім21 червня 2024, 16:08 • 22535 переглядiв

Довідка

Ультраортодоксальні євреї були звільнені від загального військового обов'язку з моменту заснування Ізраїлю. Вони вважають, що релігійна освіта має фундаментальне значення для збереження іудаїзму і, отже, так само важлива для захисту Ізраїлю, як і військова служба.

ХАМАС прийняв пропозицію США про припинення вогню в Газі16 червня 2024, 22:25 • 106388 переглядiв