В росії тестують реєстр електронних повісток

В росії тестують реєстр електронних повісток

Київ  •  УНН

18 вересня 2024, 11:36  •  8815 перегляди

Read in English

У Росії тестують сайт Єдиного реєстру військового обліку з електронними повістками. Система обмежуватиме права громадян, які не з'являться до військкомату, та має запрацювати повноцінно з 1 листопада.

У росії в тестовому режимі запрацював сайт Єдиного реєстру військового обліку, на якому, за задумом влади, росіяни зможуть дізнатися, чи виписано на їхнє ім'я електронний порядок денний у військкомат. Про це пишуть російські ЗМІ, передає УНН.

Деталі

Наразі проводиться перевірка Єдиного реєстру військового обліку в Рязанській області, Сахалінській області, Республіці Марій Ел.

На сайті вказано, що повістка вважається врученою, зокрема, через 7 днів з дати внесення до реєстру. Також усім росіянам, чиї дані є в реєстрі, автоматично обмежують виїзд із країни.

У разі неявки до військкомату протягом 20 діб з дати, зазначеної для явки, громадянину РФ буде заборонено:

  • керувати автотранспортом,
  • реєструвати юридичні компанії, транспорт і об'єкти нерухомості,
  • отримувати кредити тощо.

Зазначається, що ці обмеження "тимчасові" і їх можна зняти протягом доби після явки до військкомату.

росії, ймовірно, доведеться оголосити мобілізацію через наступ України - Bloomberg 13 серпня 2024, 13:10 • 18855 переглядiв

Доповнення

У росЗМІ наголошують, що самі електроні повістки можуть розсилати із різними цілями: уточнити військові документи, відправити військовозобов'язаного до місця проходження служби, на медичну або призовну комісію.

Також вказують, що головним оператором реєстру є Міноборони рф. А над його запуском працювали ФСБ, Служба зовнішньої розвідки, Федеральна служба з технічного та експортного контролю, Федеральна служба охорони і Мінцифри рф.

Наразі електронні повістки працюють у тестовому режимі. Очікується, що Єдиний реєстр військового обліку має розпочати повноцінно працювати 1 листопада цього року.

Нагадаємо

За даними британської розвідки, росія втратила понад 610 тисяч військових в Україні. Темпи призову знизилися, що змусило збільшити бонуси за контракт, але це дорого коштує бюджету рф. 

За словами путіна, на "сво" перебуває майже 700 тисяч росіян14 червня 2024, 20:17 • 14962 перегляди