"Уже є перші результати" - Міненерго про переговори щодо розширення місії МАГАТЕ на підстанції

"Уже є перші результати" - Міненерго про переговори щодо розширення місії МАГАТЕ на підстанції

Київ  •  УНН

24 вересня 2024, 08:59  •  22468 перегляди

Read in English

Україна активно взаємодіє з МАГАТЕ для розширення моніторингової місії на ключові підстанції після атак росії. Заступник міністра енергетики повідомив про перші результати та подякував МАГАТЕ за рішення розширити місію.

Україна активно співпрацює з МАГАТЕ для розширення моніторингової місії на ключові підстанції після нещодавніх цілеспрямованих атак росії. Про це розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник в ефірі телемарафону, передає УНН.

Деталі

"Ураження росією ядерних обʼєктів створює великий ризик ядерного інциденту і воно матиме глобальні наслідки", - сказав Колісник.

За його словами, атака рф 26 серпня показує, що ворог ціленаправлено бʼє по підстанціям.

Він наголосив, що Україна активно взаємодіє з місією МАГАТЕ для того, щоб міжнародні інспектори розширили моніторингову місію на обʼєкти ключових підстанцій.

Галущенко обговорив з МАГАТЕ розширення моніторингу підстанцій АЕС18 вересня 2024, 12:47 • 14934 перегляди

Уже є перші результати у цьому напрямку, і дуже активно зараз йде взаємодія з відображення інформації серед міжнародних спільноти. Ми вдячні рішенню МАГАТЕ розширити місію

- вказав Колісник.

Нагадаємо

Україна передала МАГАТЕ та міжнародним партнерам інформацію про можливі удари рф по об’єктах ядерної енергетики, що можуть призвести до ядерного інциденту з глобальними наслідками.