Уряд вніс зміни до порядку направлення водіїв для огляду щодо виявлення алкогольного та наркотичного сп’яніння

Уряд вніс зміни до порядку направлення водіїв для огляду щодо виявлення алкогольного та наркотичного сп’яніння

Київ  •  УНН

13 червня 2024, 11:17 • 24133 перегляди

Read in English

Уряд вніс зміни до порядку направлення водіїв на огляд на стан алкогольного та наркотичного сп'яніння, зробивши обов'язковим підтвердження наявності наркотичних засобів або психотропних речовин лабораторним дослідженням у разі позитивного результату первинного тесту.

Кабінет міністрів України вніс зміни до порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння. Зокрема, при позитивному результаті тесту обов'язковим є підтвердження наявності наркотичного засобу або психотропної речовини лабораторним дослідженням. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук в Telegram, передає УНН.

Внесено зміни до Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду,

- написав Мельничук.

Деталі

За його словами, передбачено, що огляд водія транспортного засобу в закладі охорони здоров’я проводиться в будь-який час доби із застосуванням спеціальних технічних засобів (законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, які відповідають вимогам законодавства про метрологію та метрологічну діяльність), тестів на вміст наркотичного засобу або психотропної речовини в організмі особи.

При позитивному результаті тесту обов'язковим є підтвердження наявності наркотичного засобу або психотропної речовини лабораторним дослідженням,

- зазначив Мельничук.

Доповнення

Кабінет міністрів України виключив канабіс, його смолу, екстракти й настоянки з переліку особливо небезпечних речовин.