Україна контролює райони в курській області, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині - Зеленський

Україна контролює райони в курській області, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині - Зеленський

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 17:10  •  17448 перегляди

Read in English

Головком ЗСУ Сирський доповів про контроль над 1000 км кв. у курській області рф. Це райони, з яких росія обстрілювала Сумщину, завдавши 2100 ударів з 1 червня.

На засіданні Ставки Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ контролює близько тисячі квадратних кілометрів у курській області, це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по Сумщині, яких лише від 1 червня було 2100. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, передає УНН.

"Провів Ставку, була доповідь і Головкома Сирського по фронту і всім ключовим оборонним напрямкам, а також щодо операції в курській області. Генерал Сирський доповів, що контролюються близько тисячі квадратних кілометрів у курській області. Це, зокрема, райони, із яких російська армія завдавала ударів по нашій Сумщині. Станом на сьогодні й від 1 червня це вже майже 2100 обстрілів території Сумської області. Тому наші операції – це суто безпекове питання для України, звільнення прикордоння від російських військових", - сказав Зеленський.

Нагадаємо

Президент України Володимир зібрав Ставку Верховного головнокомандувача. Керівництво України обговорило ситуацію на фронті та наступальну операцію у курській області.