Учасників наглядових рад вишів обиратиме незалежний комітет - Федоров

Учасників наглядових рад вишів обиратиме незалежний комітет - Федоров

Київ  •  УНН

16 жовтня 2024, 14:09  •  9898 перегляди

Read in English

Міносвіти сформувало комітет для відбору членів наглядових рад у трьох експериментальних університетах. До складу увійдуть представники іноземних організацій, МОН, бізнесу, освіти та держорганів.

Міністерство освіти та науки створило комітет для відбору учасників наглядових рад у експериментальних закладах вищої освіти, повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у середу, пише УНН.

Деталі

"Учасників наглядових рад в університетах обиратиме незалежний комітет. Відбір повинен бути прозорим, тому МОН створило комітет, що відбиратиме учасників наглядових рад у експериментальних закладах вищої освіти. До комітету увійшли троє представників іноземних організацій, які співпрацюють з Україною в сфері вищої освіти, а також троє номінантів від МОН", - написав Федоров.

Віцепрем'єр зазначив, що всі учасники комітету - топові експерти з багаторічним досвідом в освітній, бізнесовій та громадській сферах.

"До складу наглядових рад увійдуть представники з бізнесу, освіти та держорганів, такий підхід поширений у Європі, і ми починаємо впроваджувати його у трьох експериментальних ЗВО - Національному авіаційному університеті, Запорізькому національному університеті, Прикарпатськиому національному університеті імені Василя Стефаника", - зазначив Федоров.

Він зауважив, що оновлені наглядові ради контролюватимуть роботу в університетах та допомагатимуть їм розвиватися.

"Впевнений, що комітети допоможуть ефективно відібрати учасників наглядових рад в експериментальних ЗВО", - зазначив Федоров.

При українських медзакладах з'являться наглядові ради: уряд врегулював порядок21 листопада 2023, 18:10 • 23772 перегляди