У США постав перед судом чоловік, який погрожував Гарріс вбивством

У США постав перед судом чоловік, який погрожував Гарріс вбивством

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 07:12  •  6734 перегляди

66-річному Френку Карілло висунуто звинувачення у численних погрозах віцепрезидентці США Камалі Гарріс. Під час обшуку в його будинку виявлено зброю та тисячі патронів.

Жителю штату Вірджинія висунуто звинувачення в численних погрозах убивством на адресу віцепрезидентки США Камали Гарріс, кандидата в президенти від Демократичної партії. Про це повідомляє NBS news, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, Френк Лусіо Карілло з Вінчестера, штат Вірджинія, розмістив серію погроз на адресу Гарріс минулого місяця під псевдонімом на сайті соціальних мереж GETTR.

Слідчі стверджують, що Карільо 19 разів писав про Гарріс, "включно з погрозами застрелити, зарізати і спалити її живцем".

66-річний Карілло вперше постав перед федеральним судом у понеділок. Він тимчасово затриманий до судового слухання, призначеного на четвер.

Reuters: Камала Гарріс обирає кандидата у віцепрезиденти США серед губернаторів Пенсильванії та Міннесоти5 серпня 2024, 21:04 • 31917 переглядiв

В одному зі своїх повідомлень у соціальних мережах від 27 липня, після того, як Гарріс розпочала свою президентську кампанію, і за два тижні після замаху на колишнього президента Дональда Трампа, Карілло заявив, що в разі її обрання "я стрілятиму й уб'ю всіх", хто намагався завадити його зусиллям, ідеться в кримінальному проваджені.

За словами слідчих, під час обшуку в будинку Карілло було виявлено два пістолети - ручний кулемет, який він придбав торік, і гвинтівку RF-15, яку він купив цього року. Також у нього нібито були тисячі патронів.

За словами влади, загалом Карільо зробив 4 359 повідомлень або відповідей, спрямованих проти державних чиновників. Серед інших федеральних чиновників, які стали об'єктом нападок,- президент Джо Байден і директор ФБР Крістофер Врей.

Як повідомляється, Карілло також загрозливо висловився про розстріл мусульман і сказав, що нелегальним іммігрантам "потрібно швидко прострелити голову", якщо вони прийдуть голосувати.

ФБР підтвердило: куля влучила у вухо Трампа під час замаху27 липня 2024, 04:14 • 98824 перегляди

Прокурор Західного округу Вірджинії Крістофер Кавано у своїй заяві в понеділок зазначив, що дії Карілло виходять за рамки політичного дискурсу.

NBS news пише, що Трамп і його кандидат у президенти, сенатор Джей Ді Венс, також зазнавали погроз у соціальних мережах. Минулого місяця одному з жителів Флориди було висунуто звинувачення в письмових погрозах убити Трампа і Венса.