У повітряному просторі Румунії опинилися "Шахеди", Міноборони направило 2 літаки F-16 для моніторингу

У повітряному просторі Румунії опинилися "Шахеди", Міноборони направило 2 літаки F-16 для моніторингу

Київ  •  УНН

8 вересня 2024, 07:53  •  23190 перегляди

Read in English

Міноборони Румунії підтвердило, що щонайменше два російські безпілотники зайшли в повітряний простір країни. Для моніторингу ситуації було піднято два літаки F-16, які відстежували маршрут дрона.

У Міноборони Румунії підтвердили, що щонайменше два безпілотники, за допомогою яких росія атакувала Україну, зайшли в повітряний простір країни. У районі села Періправа на території Румунії можуть перебувати залишки дронів росіян, - для перевірки піднято два літаки F-16.

Пише УНН з посиланням Digi24 та News.ro.

Деталі

Міністерство національної оборони Румунії повідомляє про ознаки падіння в в зоні села Периправа  остатков российских "Шахедов", якими було атаковано Україну. Для моніторинга залишків дронів, до українського кордону було направлено два літаки F-16.

Румунський парламент остаточно схвалив передачу Україні ЗРК Patriot3 вересня 2024, 12:44 • 112283 перегляди

"Починаючи з 2.25 ночі, два літаки F-16 ВПС Румунії піднялися в повітря з авіабази 86 Борча для моніторингу повітряної обстановки. Під час цих подій система радіолокаційного спостереження виявила та відстежила маршрут безпілотника, який здійснив політ у національному повітряному просторі та залишив національну територію в напрямку України. Ситуація з еволюцією цього безпілотника також відстежувалася двома літаками F-16, які повернулися на базу приблизно о 4.08 ранку. Наявні на той момент дані вказували на ймовірність потрапляння в зону ураження на національній території в безлюдній місцевості в околицях міста Периправа. З сьогоднішнього ранку сили Міністерства національної оборони проводять пошуки в цьому районі за допомогою повітряних засобів і наземних команд", - заявили представники МАПН (директорат розвідки Румунії).

Нагадаємо

Російські шахеди знову проникли в повітряний простір Білорусі.

Збиті "шахеди" могли бути спрямовані на урядовий квартал — КМВА 7 вересня 2024, 13:14 • 42962 перегляди