У Португалії відкрився перший реабілітаційний центр для українських ветеранів - Лубінець

У Португалії відкрився перший реабілітаційний центр для українських ветеранів - Лубінець

Київ  •  УНН

20 червня 2024, 15:12  •  22326 перегляди

Read in English

Португалія відкрила перший реабілітаційний центр "Фенікс" для українських ветеранів війни, щоб надавати всебічну допомогу, включаючи психологічне та фізичне відновлення, пораненим українським солдатам.

У Португалії відкрили перший реабілітаційний центр Фенікс для українських ветеранів війни. Про це розповів Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН.

Деталі 

За його словами, у закладі надаватимуть комплексну допомогу воїнам, зокрема задля психологічного та фізичного відновлення. 

Нещодавно до Реабілітаційного центру прибула перша в історії співпраці група оборонців України. Багато з них мають складнощі з опорно-руховим апаратом внаслідок бойових дій. У центрі вони проходитимуть реабілітацію і будуть здобувати нові знання щодо підтримки поранених побратимів і посестер - розповів Лубінець. 

Омбудсман також додав, що відкриття центру відбулося завдяки взаємодії БО "МБФ "Фундація друзів України", Helpua.pt, Ukrainian Institute for the Future, Офісу Омбудсмана України. 

Доповнення

У Helpua.pt розповіли, що центр працюватиме в колишній Домініканській апостольській семінарії, розташованій в Алдейя Нова. З метою легкого після хірургічного відновлення, до Португалії прибула перша група з 15 поранених бійців ЗСУ, яких супроводжувала українська делегація.

Міноборони уклали меморандуми з п'ятьма ГО, що займаються такмедом та реабілітацією поранених13 лютого 2024, 17:35 • 24652 перегляди