У Києві проведуть благодійний аукціон аби зібрати кошти на ліки й амуніцію та привернути увагу до ролі жінок-військових

У Києві проведуть благодійний аукціон аби зібрати кошти на ліки й амуніцію та привернути увагу до ролі жінок-військових

Київ  •  УНН

11 березня 2024, 20:38  •  45905 перегляди

Read in English

У Києві відбудеться благодійний аукціон, на якому будуть представлені роботи з військових трофеїв, щоб зібрати кошти на ліки та амуніцію для українських жінок-військовослужбовців.

У Києві відбудеться урочисте відкриття благодійного аукціону для жінок військових. Про те що буде виставлено на продаж, та яка мета заходу розповіли у Міністерстві культури та інформаційної політики, передає УНН.

Подія організована за сприяння Головного управління розвідки та благодійного фонду "Мураха". Аукціон триватиме до 28 березня з метою збору коштів на закупівлю медикаментів та амуніції для  військовослужбовиць.

– відзначили у МКіП.

Деталі

У відомстві відзначили, що станом на січень 2024 року в українській армії служать понад 45 тисяч жінок. Зокрема 13 тисяч з них мають статус учасниць бойових дій, а ще близько 20 тисяч  – це воєнні медикині.

В культурному відомстві підкреслюють, що ціль аукціону не лише зібрати гроші на медикаменти військовим, а й для того аби підвищити видимість участі жінок у воєнних діях, боротьбі з гендерними упередженнями та дискримінацією жінок в армії.

В Україні відбувся перший онлайн-аукціон з продажу арештованих активів8 березня 2024, 13:57 • 27281 перегляд

На аукціоні можна буде придбати артоб'єкт присвячені жінкам, що наближують нашу перемогу. Зокрема, ці роботи виконані з воєнних трофеїв, таких як міни, гранатомети та ящики для амуніції.