США ввели санкції проти керівників російської групи хакерів CARR

США ввели санкції проти керівників російської групи хакерів CARR

Київ  •  УНН

19 липня 2024, 17:52  •  12888 перегляди

Read in English

США запровадили санкції проти двох лідерів кіберзлочинного угруповання Cyber Army of Russia Reborn за атаки на критичну інфраструктуру. CARR здійснює DDoS-атаки в Україні та маніпуляції з промисловими системами керування в США і Європі.

США запровадили санкції проти двох керівників кіберзлочинного угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR), яке здійснює операції проти об’єктів критичної інфраструктури по всьому світу. Про це пише УНН з посиланням на заяву Міністерства фінансів США.

Деталі 

Сьогодні Сполучені Штати ввели санкції проти Юлії Панкратової і Дениса Дегтяренка, двох членів російського хакерського угруповання Cyber ​​Army of Russia Reborn (CARR) за їхню роль у кіберопераціях проти критичної інфраструктури США

- йдеться у заяві відомства. 

Також у Мінфіні США підкреслюють, що фігуранти безпосередньо керують угрупованням. Відповідно, Панкратова є лідером групи, а Дегтяренко – головним хакером.  

У відомстві пояснюють, що діяльність CARR націлена на критично важливу інфраструктуру та "становить неприйнятну загрозу для наших громадян і наших спільнот із потенційно небезпечними наслідками".

російські хакери заявляють про кібератаку на сайт іспанської фірми, яка готує танки для України5 червня 2024, 12:54 • 21102 перегляди

Доповнення

З 2022 року CARR здійснює DDoS-атаки в Україні, а також інших західних країнах. Наприкінці 2023 року CARR почала проводити атаки на промислові системи управління кількох об’єктів критичної інфраструктури США та Європи.

Зокрема проводилися маніпуляції з обладнанням промислових систем керування на об’єктах водопостачання, гідроенергетики, каналізації та енергетики.

Нагадаємо

Один з командувачів НАТО Дідьє Малетер попередив, що безпека майже 1 мільярда людей в Європі та Північній Америці знаходиться під загрозою. Все через спроби росії знайти вразливість підводної інфраструктури, вітрових електростанцій, трубопроводів та силових кабелів.