Сепаратисти в Судані помилково збили літак із росіянами на борту, який віз їм зброю - ЗМІ

Сепаратисти в Судані помилково збили літак із росіянами на борту, який віз їм зброю - ЗМІ

Київ  •  УНН

21 жовтня 2024, 17:39 • 18952 перегляди

Read in English

У Судані збито вантажний літак з ОАЕ, екіпаж якого частково складався з росіян. Літак, можливо, перевозив зброю і був помилково атакований сепаратистами RSF, яким призначалося постачання.

Суданські сепаратисти помилково збили вантажний літак з ОАЕ, екіпаж якого частково складався з росіян. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на Sudan War Monitor – портал, який відстежує військову ситуацію в країні, передає УНН.

Деталі

Його збили бійці сепаратисти RSF, котрим і призначалося постачання. За однією з версій на борту була зброя.

Серед екіпажу був громадянин рф та Киргизстану. Точна кількість постраждалих та загиблих невідома, але зазвичай екіпаж Іл-76 складається із 5 осіб.

Раніше в російському посольстві в Судані підтвердили аварію вантажного літака з, ймовірно, росіянами на борту, не уточнивши подробиць.

На одному з відео на місці аварії знайшли документи одного з членів екіпажу інженера Віктора Гранова. Попередньо знайшли документи двох членів екіпажу, серед яких був як мінімум один росіянин.

Додамо

За даними російських Telegram-каналів, можливий реєстраційний номер борту EX-76011. Літак, що експлуатується вантажною авіакомпанією Airline Transport Incorporation FZC, міг перевозити зброю.

У посольстві рф у Судані підтвердили, що літак із росіянами на борту впав у охопленому боями Дарфурі. Наразі з'ясовуються обставини події, заявили у дипвідомстві.