Розстріляв цивільного під час окупації Київщини: російський військовий отримав підозру

Розстріляв цивільного під час окупації Київщини: російський військовий отримав підозру

Київ  •  УНН

23 жовтня 2024, 10:06 • 15939 перегляди

Read in English

Під час окупації Мощуна російський солдат застрелив мирного жителя, який гасив пожежу. Військовому повідомлено про підозру у порушенні законів війни та умисному вбивстві.

Поліцейські повідомили про підозру російському військовому, який стріляв у мирних жителів під час окупації селища Мощун Київської області. Тоді одна людина загинула, ще одна отримала поранення. Про це повідомили в Офісі Генпрокурора, передає УНН.

За даними слідства, у березні 2022 року під час окупації села Мощун Бучанського району Київської області росіянин "патрулював" місцевість разом з двома іншими військовослужбовцями зс рф.

Вони побачили, як неподалік приватного подвір’я двоє місцевих жителів намагаються загасити палаючий вантажний мікроавтобус.

Наблизившись до них, окупант без попередження відкрив вогонь із автоматичної зброї - здійснив щонайменше п’ять прицільних пострілів.

Від отриманих вогнепальних поранень один чоловік помер на місці, інший – отримавши поранення, впав на землю і таким чином залишився живим

- розповіли в Офісі Генпрокурора.

Як наголосили в ОГП, потерпілі місцеві жителі були цивільними особами та не брали участі у збройному конфлікті. У них були відсутні будь-яка зброя, знаряддя чи засоби, що могли б виправдати застосування до них насильства.

 Військовослужбовцю зс рф повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Ще 29 зрадників з окупаційного "мвс рф" на лівобережжі Херсонщини отримали заочні підозри: названо імена7 жовтня 2024, 13:15 • 13929 переглядiв