рф може готувати на Курщині провокацію з хімічною зброєю – ЦПД

рф може готувати на Курщині провокацію з хімічною зброєю – ЦПД

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 15:30  •  52559 перегляди

Read in English

Пропаганда рф поширює фейки про плани України використати заборонену зброю в Курській області. Це може свідчити про підготовку росіянами провокації з хімічною зброєю для звинувачення України.

Пропаганда рф почала активно продукувати фейки щодо нібито планів Сил оборони України використати заборонене озброєння у Курській області. Як зазначив керівник ЦПД, офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко, такі дії роспропаганди можуть свідчити про підготовку російськими спецслужбами провокацій з хімічною зброєю для звинувачення України, передає УНН.

"росіяни можуть готувати провокацію з хімічною зброєю, оскільки повідомлення про начебто використання Україною таких озброєнь вони поширюють саме зараз. Україна не використовує забороненого озброєння, діє цивілізовано, захищає цивільних росіян у Курській області від російських обстрілів. Утім, росії потрібні жертви з числа їхніх цивільних, щоб звинуватити Україну. Тому вони готові вбити власних людей, як це вже робила фсб руками ІДІЛ в "Крокус Сіті Холл", – заявив Коваленко.

За його словами, через брак реальних доказів, оскільки жодного насильства немає, зараз росіяни акцентують увагу на історії буцімто розстріляної вагітної жінки, використовуючи ту саму стратегію, що і в 2014 році – на початку вторгнення в Донецьку та Луганську області.

"Зараз росія задіює креативні агентства та театральні студії, які фінансуються по закритих статтях міноборони рф для виробництва контенту з нібито "окупованих Україною територій", – наголосив керівник ЦПД.

Раніше Центр неодноразово фіксував поширення фейкових відеоматеріалів за участі буцімто українських військових. До виробництва таких відео була причетна студія "Крылья", пов'язана з міноборони рф.

Намагається ввести в оману: в ЦПД проаналізували, ​​для чого путін знову заговорив про "неможливість" діалогу з Україною13 серпня 2024, 07:09 • 73509 переглядiв

Доповнення

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк заявляв, що росія впевнена, що її територія, яка використовується для постійних обстрілів України - недоторканна. Проте наступальна операція України у курській області демонструє, що це не так.