Ракетний комплекс Patriot в Україні пошкоджено, але він справний - США

Ракетний комплекс Patriot в Україні пошкоджено, але він справний - США

Київ  •  УНН

17 травня 2023, 18:52  •  4431616 перегляди

КИЇВ. 17 травня. УНН. Високотехнологічна система ППО Patriot, надана Україні, постраждала, але все ще працює, заявив у середу представник міністерства оборони США, пише УНН.

Деталі

"Система Patriot залишається в робочому стані", і збитки, завдані невстановленим снарядом, що приземлився поряд з нею, все ще оцінюється, повідомив представник AFP.

Що передувало

Речник Повітряних Сил України Юрій Ігнат раніше заявив, що "з Patriot все гаразд", але відмовився уточнити, чи було пошкоджено систему.

У вівторок міноборони росії заявило, що його сили завдали удару по системі у Києві за допомогою гіперзвукової ракети "Кинжал".

Створений Raytheon, MIM-104 Patriot є зенітним ракетним комплексом, спочатку розроблений для перехоплення літаків, що високо літають.

Він був модифікований у 1980-х роках, щоб зосередитися на новій загрозі тактичних балістичних ракет і використовувався в бою проти іракських ракет "Скад" російського виробництва в першій війні в Перській затоці.

На додаток до Patriot Сполучені Штати надали Україні NASAMS, а Німеччина IRIS-T - дві передові системи - в той час як більш старе обладнання, таке як системи S-300 і HAWK, а також ракети Stinger, також було передано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ймовірне пошкодження ЗРК Patriot в Україні: Reuters повідомило про нові деталі