Посланець Папи Римського з питань досягнення миру в Україні провів розмову зі спецпредставником уряду Китаю

Посланець Папи Римського з питань досягнення миру в Україні провів розмову зі спецпредставником уряду Китаю

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 11:49  •  35513 перегляди

Read in English

Кардинал Маттео Дзуппі провів телефонну розмову з Лі Хуеєм щодо ситуації в Україні. Сторони висловили занепокоєння та наголосили на необхідності діалогу для досягнення справедливого миру.

Кардинал Маттео Дзуппі, який є посланцем Папи Франциска для пошуків шляхів до миру в Україні, провів телефонну розмову зі спеціальним представником уряду Китаю Лі Хуеєм, під час якої було висловлено занепокоєння поточною ситуацією, за повідомленням пресслужби Святого Престолу, пише УНН з посиланням на Vatican News.

Деталі

"Під час телефонної розмови було висловлено велике занепокоєння ситуацією та наголошено на необхідності сприяння діалогу між сторонами з відповідними міжнародними гарантіями для досягнення справедливого і тривалого миру", – зазначається у повідомленні.

Як вказано, розмова відбулася 14 серпня.

Доповнення

Кардинал Маттео Дзуппі у межах своєї місії посланця Папи Франциска з питань досягнення миру в Україні, від 13 до 15 вересня 2023 року здійснював візит у Китай, де був прийнятий у Міністерстві закордонних справ і мав зустріч із спецпредставником Лі Хуеєм. Візит до Пекіна відбувся після візитів до Києва, Москви та Вашингтона.