Подоляк про курську операцію: додано нову тему потенційних переговорів – про територіальну цілісність рф

Подоляк про курську операцію: додано нову тему потенційних переговорів – про територіальну цілісність рф

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 14:38  •  31823 перегляди

Read in English

Радник ОП прокоментував операцію ЗСУ в Курській області рф. За його словами, це додало нову тему до потенційних переговорів - територіальну цілісність росії, хоча до справедливого миру ще далеко.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк, коментуючи операцію ЗСУ в курській області, заявив, що нарешті додано нову, справедливу тему потенційних переговорів – про територіальну цілісність рф. Проте він зауважив, що Україна ще надзвичайно далеко від справедливого миру. Але Київ свій черговий хід зробив. Тепер час докластися союзникам, передає УНН.

"Зафіксуємо проміжні суттєві зміни у світовому інформаційному полі. Найгучніші критики західної підтримки України, головні прихильники негайного миру на російських умовах, найбільші проповідники "деескалації" – усі вони демонстративно притихли. Зміни лінії фронту показали, наскільки ефективно інвестується військова та фінансова допомога", - написав Подоляк.

За його словами, деескалація працює, певний примус до миру діє, противник правильно реагує тільки на застосування грубої сили.

"Нарешті додано нову, справедливу тему потенційних переговорів – про територіальну цілісність рф. Відчувається, як успіхи на одній ділянці фронту піднімають моральний дух повсюди: серед українських військових і в тилу. Відповідно пригнічені росіяни. "Спеціальна операція" раптово виявилася для них повноцінною війною, і вони втрачають не лише життя людей, на яких їм байдуже, але й цілі райони з десятками населених пунктів", - зазначив Подоляк.

Він зауважив, що ціна війни швидко зростає, залишки репутації зникають.

"Ми ще надзвичайно далеко від справедливого миру. Жодні втрати – поки що – не змінюють наміру кремля знищити українську державність і націю. Але Україна свій черговий хід зробила. Тепер час докластися нашим союзникам", - заявив Подоляк.

Подоляк назвав головні політичні цілі наступу України у курській області14 серпня 2024, 16:09 • 42510 переглядiв

Доповнення

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомляв, що на підконтрольній Україні території курської області створили військову комендатуру.

Всього від початку операції на території курської області українські війська з боями просунулись на 35 кілометрів, взято під контроль 1 150 квадратних кілометрів території рф, і 82 населених пункти.