Подоляк назвав головні політичні цілі наступу України у курській області

Подоляк назвав головні політичні цілі наступу України у курській області

Київ  •  УНН

14 серпня 2024, 16:09  •  34441 перегляди

Read in English

Радник глави ОП окреслив завдання операції: перерізати логістику РФ, відсунути артилерію, показати слабкість керівництва РФ та перенести війну на територію агресора. Україна не планує окупацію, а лише знищення військових об'єктів.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк назвав політичні цілі наступу України у курській області, серед яких - перерізати логістичні маршрути, які дозволяють росіянам ефективно підвозити резерви по всій лінії фронту, видавити російську артилерію на необхідну відстань, щоб її не можна було використовувати по цивільному населенню, показати неспроможність російського керівництва та перенесення війни на територію рф. Про це Подоляк розповів в інтерв’ю видання "Медуза", передає УНН.

Деталі

Як зазначив Подоляк, військові цілі може коментували лише військове командування та назвав 4 головні політичні цілі України.

Перша – Україна веде оборонну війну, видавлюючи російську артилерію на необхідну відстань, щоб її не можна було використовувати по цивільному населенню. Друга задача - перерізати логістичні маршрути, які дозволяють росіянам ефективно підвозити резерви по всій лінії фронту. Рокадні дороги, центри накопичення, тренінгові центри — це теж руйнується. До речі, Україна не ставить за мету окупувати цю територію, а веде війну саме в рамках оборони і руйнує лише військові об'єкти. Соціальні об'єкти залишаються під контролем рф - для України вони не мають жодної цінності

- сказав Подоляк.

Він також зазначив, що третє завдання полягає в тому, щоб показати неспроможність російського цивільного і військового керівництва.

Вони не можуть зрозуміти, що відбувається, не здатні на швидкі ефективні рішення і своїми діями ще раз доводять, що слабо керують ситуацією. У цьому сенсі мало що змінилося з часів вагнерівського походу 2023 року. Відповідно, для наших партнерів має бути очевидно, що росія не настільки сильна, щоб контролювати внутрішні ризики, які поступово наростають через війну

- додав Подоляк.

Четвертою ціллю Подоляк назвав перенесення війни на територію рф.

При вході в Курську область ми побачили, наскільки шоковані люди: вони живуть в іншій реальності. Їм здається, що війна вже йде мало не на території країн Європи, а в них жодних ризиків немає. Зараз вони бачать зовсім іншу ситуацію. Звичайно, все це матиме важкі соціальні наслідки для росії. Можливо, нарешті почнеться якась дискусія про те, що це за війна і до яких наслідків вона призведе

- сказав радник.

При цьому він наголосив, що Україна не ставить цілі, які ставить перед собою росія, коли заходить на територію, проводить окупаційні дії, створює окупаційні адміністрації. За його словами, операція в курській області це операція зі знищення військових об'єктів в цьому регіоні.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що провів нараду щодо ситуації на курщині, де обговорили питання безпеки, гуманітарної допомоги та створення за необхідності військових комендатур.