Пиво з горілкою, віскі і вином: експерти опублікували ТОП-5 рецептів "небезпечних" коктейлів

Пиво з горілкою, віскі і вином: експерти опублікували ТОП-5 рецептів "небезпечних" коктейлів

Київ  •  УНН

 • 36655 перегляди

КИЇВ. 17 лютого. УНН. Прийнято вважати, що змішувати пиво з міцним алкоголем не варто, проте у світі алкогольних викрутасыв не все так просто. Насправді, існує чимало рецептів відомих коктейлів, в яких навпаки пиво і міцний алкоголь відмінно уживаються в одному келиху. ТОП-5 таких рецептів опублікував портал mport, передає УНН.

Trinity College

Інгредієнти:

• 30 мл ірландського віскі

• 30 мл малинового сиропу

• 40 мл свіжого апельсинового соку

• 400 мл темного пива (стаута)

• Гілочка м'яти

Щоб приготувати "Trinity College", потрібно заповнити на три чверті великий келих пивом, і кинути туди 3-5 шматочків льоду. В отриману суміш потрібно додати віскі, сироп, сік, і все добре перемішати. Далі в коктейль додається сироп малини, який, за необхідності, можна замінити малиновим варенням. Гілочкою м'яти потрібно прикрасити келих.

На смак коктейль буде нагадувати домашній компот з присмаком м'яти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат зафіксував зниження цін на горілку

Pinterest

Інгредієнти:

• 20 мл ванільного сиропу

• 20 мл шоколадного лікеру

• Кілька крапель шоколадного біттера

• 400 мл темного пива (стаута)

Порядок приготування коктейлю досить простий: у великий келих потрібно помістити кілька кубиків льоду, додати ванільний сироп, шоколадний лікер і пару крапель біттера. Далі всі складові потрібно перемішати, і долити в отриману суміш стаут. Вприкуску з коктейлем відмінно "зайде" шоколадне печиво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Prime" відкрив секрет виробництва чорної горілки

Чорний оксамит

Інгредієнти:

• 125 мл ігристого вина

• 125 мл темного пива (стаута)

Класичний коктейль з двох компонентів придумали французи. Вони змішали пиво з шампанським (точніше - ігристим вином) і вийшов "Black Velvet" ("Чорний оксамит").

Для створення цього шедевра досить налити в великий келих пиво, потім долити охолоджене ігристе. Це чи не єдиний випадок, коли пиво наливають в коктейль першим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У KOKTEBEL розповіли, як пити коньяк за французьким правилом трьох "С"

Cherry Pie

Інгредієнти:

• 20 мл вишневого сиропу

• 70 мл вишневого соку

• 30 мл бурбону

• 400 мл світлого пива

Цей напій буде схожий за смаком на бельгійське вишневе пиво. Спочатку потрібно приготувати бурбон: кинути в нього вишню, і настоювати два тижні.

Через два тижні потрібно помістити настояний бурбон в великий келих, і додати лід. Отриману суміш потрібно розбавити вишневим сиропом, вишневим соком, все змішати і залити світлим пивом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коньяк: про витримку, класифікації та вартість напою

Кривава Мері

Інгредієнти:

• 50 мл горілки

• 25 мл соку лайма

• 150 мл томатного соку

• Сіль, перець, табаско - за смаком

• 400 мл світлого пива

Процес приготування коктейлю починається з того, що у великий келих кладуть лід і наливають горілку. В отриману суміш додається сік лайма, томатний сік, сіль-перець і табаско. Зверху доливається пиво. Оскільки томатний сік щільніший за пиво, його потрібно доливати в келих в останню чергу. Вийде відмінний двошаровий коктейль.

Як писав УНН, в Україні зростає популярність екстравагантної горілки чорного кольору.