Пиво з горілкою, віскі і вином: експерти опублікували ТОП-5 рецептів "небезпечних" коктейлів
Київ • УНН
КИЇВ. 17 лютого. УНН. Прийнято вважати, що змішувати пиво з міцним алкоголем не варто, проте у світі алкогольних викрутасыв не все так просто. Насправді, існує чимало рецептів відомих коктейлів, в яких навпаки пиво і міцний алкоголь відмінно уживаються в одному келиху. ТОП-5 таких рецептів опублікував портал mport, передає УНН.
Trinity College
Інгредієнти:
• 30 мл ірландського віскі
• 30 мл малинового сиропу
• 40 мл свіжого апельсинового соку
• 400 мл темного пива (стаута)
• Гілочка м'яти
Щоб приготувати "Trinity College", потрібно заповнити на три чверті великий келих пивом, і кинути туди 3-5 шматочків льоду. В отриману суміш потрібно додати віскі, сироп, сік, і все добре перемішати. Далі в коктейль додається сироп малини, який, за необхідності, можна замінити малиновим варенням. Гілочкою м'яти потрібно прикрасити келих.
На смак коктейль буде нагадувати домашній компот з присмаком м'яти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держстат зафіксував зниження цін на горілку
Інгредієнти:
• 20 мл ванільного сиропу
• 20 мл шоколадного лікеру
• Кілька крапель шоколадного біттера
• 400 мл темного пива (стаута)
Порядок приготування коктейлю досить простий: у великий келих потрібно помістити кілька кубиків льоду, додати ванільний сироп, шоколадний лікер і пару крапель біттера. Далі всі складові потрібно перемішати, і долити в отриману суміш стаут. Вприкуску з коктейлем відмінно "зайде" шоколадне печиво.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Prime" відкрив секрет виробництва чорної горілки
Чорний оксамит
Інгредієнти:
• 125 мл ігристого вина
• 125 мл темного пива (стаута)
Класичний коктейль з двох компонентів придумали французи. Вони змішали пиво з шампанським (точніше - ігристим вином) і вийшов "Black Velvet" ("Чорний оксамит").
Для створення цього шедевра досить налити в великий келих пиво, потім долити охолоджене ігристе. Це чи не єдиний випадок, коли пиво наливають в коктейль першим.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У KOKTEBEL розповіли, як пити коньяк за французьким правилом трьох "С"
Cherry Pie
Інгредієнти:
• 20 мл вишневого сиропу
• 70 мл вишневого соку
• 30 мл бурбону
• 400 мл світлого пива
Цей напій буде схожий за смаком на бельгійське вишневе пиво. Спочатку потрібно приготувати бурбон: кинути в нього вишню, і настоювати два тижні.
Через два тижні потрібно помістити настояний бурбон в великий келих, і додати лід. Отриману суміш потрібно розбавити вишневим сиропом, вишневим соком, все змішати і залити світлим пивом.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коньяк: про витримку, класифікації та вартість напою
Кривава Мері
Інгредієнти:
• 50 мл горілки
• 25 мл соку лайма
• 150 мл томатного соку
• Сіль, перець, табаско - за смаком
• 400 мл світлого пива
Процес приготування коктейлю починається з того, що у великий келих кладуть лід і наливають горілку. В отриману суміш додається сік лайма, томатний сік, сіль-перець і табаско. Зверху доливається пиво. Оскільки томатний сік щільніший за пиво, його потрібно доливати в келих в останню чергу. Вийде відмінний двошаровий коктейль.
Як писав УНН, в Україні зростає популярність екстравагантної горілки чорного кольору.