Неприпустиме порушення: асоціаціям низки країн повідомлено про спроби реорганізації кьорлінгу на ТОТ України

Неприпустиме порушення: асоціаціям низки країн повідомлено про спроби реорганізації кьорлінгу на ТОТ України

Київ  •  УНН

16 жовтня 2024, 16:12  •  11672 перегляди

Read in English

Президент Всеукраїнської федерації кьорлінгу звернувся до асоціацій 8 країн щодо спроб росії включити організації з ТОТ України до своєї федерації. Норвезька асоціація підтримала Україну, засудивши дії росії.

В рамках відсторонення спортсменів рф, президент Всеукраїнської федерації кьорлінгу Олексій Перевезенцев звернувся до асоціацій Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції, - посадовець нагадав про спроби включення регіональних організацій з ТОТ України до складу російської федерації кьорлінгу.

Пише УНН із посиланням на ТГ-канал Мінмолодьспорту.  

Президент Всеукраїнської федерації кьорлінгу Олексій Перевезенцев зазначив, що включення регіональних організацій з тимчасово окупованих територій України, зокрема Криму та Севастополя, до складу російської федерації кьорлінгу — це неприпустиме порушення.

Посадовець звернувся з цим повідомленням до асоціацій Данії, Естонії, Фінляндії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії та Швеції з чітким закликом підтримати Україну.

Вже відомо, що норвезька асоціація кьорлінгу рішуче підтримала Україну, заявивши, що дії російської федерації суперечать Духу кьорлінгу та Конституції Всесвітньої Федерації.

Росія порушує автономію асоціацій-членів і підриває співробітництво та взаєморозуміння між членами федерації — фундаментальні принципи організації.

 – ідеться у повідомленні.

Заява є частиною широкої міжнародної кампанії Міністерства молоді та спорту України та української спортивної спільноти з відсторонення російських спортсменів та спортивних організацій від міжнародного спорту, поки триває російська агресія.

Image

Нагадаємо

Міжнародна група з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), міжурядова організація, яка очолює боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму, наступного тижня ухвалить рішення, чи вносити росію до свого чорного списку.

У рф є "лобі" в міжнародному спорті, деякі російські спортсмени набувають ліцензії, як нейтральні - Бідний11 лютого 2024, 12:36 • 66396 переглядiв