На виборах в Індії лідирує партія прем'єр-міністра Моді

На виборах в Індії лідирує партія прем'єр-міністра Моді

Київ  •  УНН

4 червня 2024, 15:25  •  21594 перегляди

Read in English

Індуїстська націоналістична партія Бхаратія Джаната (ДП) прем'єр-міністра Нарендри Моді та її партнери по коаліції лідирують, отримавши щонайменше 281 місце на парламентських виборах в Індії після підрахунку половини бюлетенів.

На парламентських виборах в Індії з невеликою перевагою перемагає індуїстська націоналістична партія прем'єр-міністра Нарендра Моді. Про це повідомляє УНН з посиланням на Tagesschau.

деталі

На загальних виборах в Індії, після підрахунку половини бюлетенів, згідно з даними, опублікованими виборчою комісією у вівторок, партія прем'єр-міністра Нарендри Моді лідирує з 39,3%.

Індуїстська націоналістична Бхаратія Джаната Парті (BJP) та її партнери по коаліції мають щонайменше 281 місце в парламенті - більше, ніж 272 місця, необхідні для більшості, але очікувана перемога навряд чи буде досягнута. 

- пишуть оглядачі підсумків виборів в Індії.

Жінка зареєструвалася кандидатом на вибори президента Ірану1 червня 2024, 23:25 • 84537 переглядiв

Довідка

Електронний підрахунок голосів розпочався у вівторок о 8 годині ранку за місцевим часом у виборчих центрах кожного штату, результати очікуються в найближчі години. Індія використовує електронні машини для швидкого підрахунку бюлетенів.

Як показують попередні загальні вибори, основні тенденції, як правило, стають зрозумілими до середини дня. Повні та остаточні результати можна отримати лише пізно ввечері.

Екстремальна спека в Індії: понад 10 людей гинуть, коли температура досягає 50C31 травня 2024, 15:30 • 24645 переглядiв