На Черкащині викрили настоятеля УПЦ МП, який виправдовував російську війну в Україні

На Черкащині викрили настоятеля УПЦ МП, який виправдовував російську війну в Україні

Київ  •  УНН

16 серпня 2024, 16:09  •  16100 перегляди

Read in English

На Черкащині СБУ викрила настоятеля храму УПЦ МП, який виправдовував війну РФ проти України. Священнослужитель поширював відео із закликами не чинити опір агресії та дискредитував керівництво країни.

У Черкаській області викрили настоятеля одного із храмів УПЦ МП, який виправдовував повномасштабну війну рф проти України. Про це повідомляє Управління СБУ в Черкаській області,  передає УНН.

Деталі

Служба безпеки задокументувала підривну діяльність ще одного клірика Черкаської єпархії УПЦ (МП). Цього разу йдеться про настоятеля одного із храмів Корсунь-Шевченківського благочиння, який виправдовував повномасштабну війну РФ проти України. За даними слідства, фігурант поширював відео серед мешканців громади із закликами не брати участь у спротиві російській агресії та виїжджати за кордон

 - йдеться в повідомленні.

Також клірик розсилав відеоролики місцевим жителям через популярні месенджери, в яких виправдовував воєнні злочини окупантів і намагався дискредитувати вище військово-політичне керівництво України.

СБУ повідомила про підозру клірику УПЦ (МП) з Херсонщини9 травня 2024, 13:11 • 19536 переглядiв

Як пояснили правоохоронці, таким чином чоловік розхитував суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь країни-агресора. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій представника УПЦ (МП).

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників)

- резюмували в СБУ. 

Зловмиснику загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Також у відомстві додають, що від початку повномасштабного вторгнення рф 8 підозр отримали клірики Черкаської єпархії УПЦ (МП) за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди.

Нагадаємо

На Хмельниччині судитимуть клірика УПЦ (МП), який виправдовував російську збройну агресію проти України та розпалював релігійну ворожнечу. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.