Мінус 700 КАБів: після удару дронів СБУ на аеродромі "Липецьк-2" детонують склади з боєприпасами

Мінус 700 КАБів: після удару дронів СБУ на аеродромі "Липецьк-2" детонують склади з боєприпасами

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 07:18  •  25601 перегляди

Read in English

СБУ у співпраці з ЗСУ та ССО атакувала російський військовий аеродром "Липецьк-2". Удар спричинив детонацію складів з понад 700 керованими авіабомбами та масштабну пожежу на значній частині аеродрому.

СБУ у співпраці із ЗСУ та ССО завдала вибухового удару по російському військовому аеродрому "Липецьк-2". Там перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб. Про це журналісту УНН повідомило проінформоване джерело.

"Цієї ночі СБУ у співпраці із ЗСУ та ССО завдала вибухового удару по російському військовому аеродрому "Липецьк-2", - повідомив співрозмовник УНН.

 За інформацією джерел, там перебувало кілька десятків винищувачів, вертольоти та розміщувалися склади, де зберігалось понад 700 керованих авіабомб.

"Після удару українських дронів відбувся потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому", - повідомило джерело.

 Місцева влада підтвердила факт детонації та оголосила евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

Більшість літаків, розміщених на військовому аеродромі "Липецьк - 2" злетіти не встигли.

"СБУ у співпраці із Силами оборони продовжує методичну роботу по знищенню авіаційної логістики росіян, щоб у ворога не було можливості бомбардувати КАБами українські міста. На початку серпня ми очистили від КАБів та винищувачів аеродром "Морозовськ", сьогодні черга за "Липецьком-2". Працюємо далі", - повідомило поінформоване джерело в СБУ.

Доповнення

мнс росії повідомляло про пожежу на військовому аеродромі в липецькій області рф після атаки дронів у ніч на 9 серпня. Є постраждалі. Жителів найближчих селищ евакуювали.

Генштаб ЗСУ повідомив про успішне ураження військового аеродрому 'Ліпецьк' та засобів ППО в росії вночі 9 серпня.