У липецькій області рф на тлі атаки дронів горить військовий аеродром: що відомо

У липецькій області рф на тлі атаки дронів горить військовий аеродром: що відомо

Київ  •  УНН

9 серпня 2024, 05:43  •  16483 перегляди

Read in English

На військовому аеродромі в липецькій області рф сталася пожежа після атаки дронів. Евакуйовано жителів найближчих селищ, постраждало 9 осіб.

мнс росії повідомляє про пожежу на військовому аеродромі в липецькій області після атаки дронів у ніч на 9 серпня. Є постраждалі. Жителів найближчих селищ увакуювали. Про це пише УНН.

"Займання на військовому аеродромі за третім номером", - ідеться в повідомленні регіонального управління мнс.

Аеродром розташований поблизу населених пунктів, у яких раніше було оголошено евакуацію.

"Для забезпечення безпеки жителів ухвалено рішення провести евакуацію населених пунктів: Копцеві хутори, Федорівка, Яковлівка, Тинківка", - повідомляв губернатор ігор артамонов.

Цієї ночі влада повідомила про масовану атаку безпілотників, пошкодження об'єкта енергетичної інфраструктури, внаслідок чого було порушено електропостачання, а також "детонацію вибухонебезпечних об'єктів".

Для ліквідації наслідків детонації вибухонебезпечних об'єктів ввели режим НС на території Липецького муніципального округу.

За інформацією губернатора, постраждали дев'ятеро осіб.

Доповнення

Як вказав журналіст Денис Казанський, російських військових на Курськ вночі також спробували перекинути через Липецький військовий аеродром. Але там відбулася демілітаризація, і аеродром горів і вибухав до самого ранку.

"Судячи з найяскравіших феєрверків, армії РФ було завдано колосальної шкоди", - додав Казанський.