"Маємо поставити крапку": нардеп про те, чи будуть через "Резерв+" вручати повістки

"Маємо поставити крапку": нардеп про те, чи будуть через "Резерв+" вручати повістки

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 12:29  •  16303 перегляди

Read in English

Нардеп Федір Веніславський заявив, що електронні засоби не будуть використовуватися для вручення повісток. Наразі немає законодавчих ініціатив щодо електронного оповіщення військовозобов'язаних.

Застосунок "Резерв+" й будь-які інші засоби електронної комунікації з громадянами України використовуватися для вручення повісток не будуть. Про це повідомив нардеп, член комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський під час брифінгу, передає УНН.

Я думаю, що в цьому питання ми точно маємо поставити крапку, тому що технічних проблем щодо оповіщення військовозобов'язаних немає. Але є політична воля Президента, Верховної Ради, виконавчої влади про те, що "Резерв+" й будь-які інші засоби електронної комунікації з громадянами України використовуватися для вручення повісток не будуть

- сказав Веніславський.

Він зазначив, що запровадження нововведення має вирішуватися виключно на законодавчому рівні.

Жодних законодавчих ініціатив щодо використання електронних засобів доставлення інформації, комунікації з військовозобов'язаними й оповіщення про необхідність бути мобілізованим немає й на даний момент не реєструються такі ініціативи. Тому говорити про це на сьогодні точно немає ніяких підстав

- розповів Веніславський.

Представники ТЦК можуть вручати повістки цілодобово: що відомо20 травня 2024, 15:07 • 101384 перегляди

Доповнення

Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою. Повістка від ТЦК "може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення".

В Міноборони раніше повідомляли, що після 16 липня, після того, як спливе встановлений законом строк у 60 днів на уточнення військово-облікових даних, повістки можуть надсилати поштою.