Китай заявив про успішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети в Тихому океані

Китай заявив про успішні випробування міжконтинентальної балістичної ракети в Тихому океані

Київ  •  УНН

25 вересня 2024, 11:25  •  11969 перегляди

Read in English

Міноборони Китаю повідомило про успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети в Тихому океані 25 вересня. Запуск відбувся в рамках щорічних військових навчань на тлі напруженості у відносинах зі США та їхніми союзниками.

Міністерство оборони Китаю повідомило про успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети в Тихому океані у середу, 25 вересня, на тлі загострення напруженості у відносинах зі Сполученими Штатами та їхніми регіональними союзниками. Про це УНН повідомляє із посиланням на заяву Міноборони Китаю

В Міноборони Китаю заявили, що міжконтинентальна балістична ракета з фіктивною боєголовкою була запущена о 8:44 ранку за пекінським часом і впала у визначений район у відкритому морі Тихого океану. 

Маршрут польоту та місце приземлення ракети не уточнюється.

Запуск ракети був звичайним заходом у рамках щорічних військових навчань, згідно з міжнародним правом і практикою, і не був спрямований проти будь-якої конкретної країни або цілі

- йдеться у заяві відомства.

Доповнення

 Це сталося в той час коли Китай і росія проводять спільні військово-морські навчання в прилеглих морях поблизу Японії.

Раніше у міноборони рф повідомляли, що бойові кораблі росії та Китаю виконали спільні стрільби та відпрацювали маневри в Японському морі у рамках військових навчань "Океан-2024".