ХАМАС втрачає віру в США як посередника у переговорах про припинення вогню в Газі - AP

ХАМАС втрачає віру в США як посередника у переговорах про припинення вогню в Газі - AP

Київ  •  УНН

15 серпня 2024, 01:41  •  24181 перегляди

Read in English

ХАМАС заявляє про втрату довіри до США як посередника у переговорах про припинення вогню в Газі. Угруповання вимагає зосередитися на реалізації пропозиції Байдена від травня, інакше відмовиться від участі в переговорах.

Палестинське ісламістське угруповання ХАМАС втрачає віру у здатність США виступити посередником у припиненні вогню в Газі перед новим раундом переговорів, який заплановано цього тижня. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заяву високопоставленого представника ХАМАС Усама Хамдана, пише УНН.

Деталі

Як пише видання Хамадан, що ХАМАС візьме участь у переговорах лише в тому випадку, якщо вони будуть зосереджені на реалізації пропозиції, детально розробленої президентом США Джо Байденом у травні та підтриманої міжнародним співтовариством.

Хамдан також звинуватив Ізраїль у недобросовісності та заявив, що угруповання не вірить, що США можуть чи будуть тиснути на Ізраїль, щоб укласти угоду.

Ми поінформували посередників, що будь-яка зустріч має базуватися на обговоренні механізмів імплементації та встановленні термінів, а не на переговорах про щось нове. В іншому випадку ХАМАС не бачить сенсу брати в ній участь,

- зазначив представник угруповання.

Нагадаємо

Лідери США, Єгипту і Катару ініціювали термінові переговори між Ізраїлем та ХАМАС 15 серпня. Мета - укласти угоду про припинення вогню та звільнення заручників.