Ізраїль у стані "найвищої готовності" через загрозу атаки Ірану

Ізраїль у стані "найвищої готовності" через загрозу атаки Ірану

Київ  •  УНН

12 серпня 2024, 17:59  •  18865 перегляди

Read in English

Військові Ізраїлю перебувають у стані "найвищої готовності" через потенційну атаку Ірану чи Хезболли. ВПС посилили патрулювання над Ліваном, але інструкції для цивільних залишаються без змін.

В Ізраїлі військові перебувають у стані "найвищої готовності" щодо потенційної атаки з боку Ірану чи Хезболли в Лівані, передає УНН із посиланням на Times of Israel.

Речник ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі знову заявляє, що досі немає жодних змін у вказівках щодо надзвичайних ситуацій для цивільних осіб, навіть якщо звіти стверджують, що напад Ірану на Ізраїль є неминучим.

Він каже, що військові перебувають у стані "найвищої готовності" щодо потенційної атаки з боку Ірану чи Хезболли в Лівані.

"Останніми днями ми стежимо за нашими ворогами та розвитком подій на Близькому Сході, особливо за Хезболлою та Іраном", — сказав Хагарі на прес-конференції.

Він каже, що ВПС Ізраїлю посилили патрулювання над Ліваном, "щоб виявляти та перехоплювати загрози".

"Ми серйозно ставимося до заяв наших ворогів і тому готові на найвищому рівні готовності до захисту та нападу", — каже Хагарі.

Хагарі каже, що в інструкціях Командування тилу немає змін, і якщо вони будуть, "ми негайно оновимо".

"Ми інформуватимемо (громадськість) якомога раніше… але не даючи нашим ворогам розвідувальних чи оперативних переваг", — додає він.

Нові дані ізраїльської розвідки припускають, що Іран готується атакувати Ізраїль протягом кількох днів11 серпня 2024, 23:28 • 103189 переглядiв