"Якщо вони розуміють, що війна йде не за їхнім сценарієм": Подоляк зробив заяву на тлі подій у курській області рф

"Якщо вони розуміють, що війна йде не за їхнім сценарієм": Подоляк зробив заяву на тлі подій у курській області рф

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 11:29  •  29129 перегляди

Read in English

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що у випадку переговорів на умовах росії вони будуть вважати, що домінують, а коли вони можуть сидіти за столом переговорів і можна буде щось отримати чи дотиснути, - тільки якщо вони розуміють, що війна йде не за їхнім сценарієм.

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що у випадку переговорів на умовах росії вони будуть вважати, що домінують, а коли вони можуть сидіти за столом переговорів і можна буде щось отримати чи дотиснути, - тільки якщо вони розуміють, що війна йде не за їхнім сценарієм. Таку заяву він зробив в ефірі телемарафону напередодні, на тлі подій у курській області рф, пише УНН.

Деталі

"рф поступово збільшує обсяг війни на своїй території, і це – незворотній процес. росіяни будуть розуміти, що "ефективне планування" з назвою "путінська стратегія" – ну, "дуже ефективне". Вони сьогодні мають війну, яка поступово йде вглиб рф. Чи буде це їх лякати? Так. Чи реагують вони на щось інше, окрім страху? Ні. Треба нарешты це усвідомити", - сказав Подоляк.

"Будь-який компроміс рф сприймає як твою слабкість. (...) І як ви йдете на переговори на умовах росії,.. вони будуть вважати, що вони домінують в тому числі в рамках переговорного процесу. Коли вони можуть сидіти за столом переговорів і все ж таки можна буде щось там дотиснути, отримати, - тільки якщо вони розуміють, що війна йде не за їхнім сценарієм", - зазначив Подоляк.

При цьому він вказав, що "говорити про те, що відбувається в курській області, хто, що там робить з військової точки зору, з оперативно-тактичної, можуть тільки, якщо це потрібно, військові, якщо потрібно, підкреслю".

"Ескалація – це тільки те, що робить рф, все, що робить Україна – це спроба прийти до справедливого миру. - сказав Подоляк. - Наші партнери нарешті усвідомлюють, що все, що стосується дій України – це суверенне право України і це про деескалацію, це про правильний вихід на фіналізацію цієї війни", - заявив Подоляк.

"Агресор завжди пожинає відповідні плоди": Подоляк висловився про причину подій у курській області рф8 серпня 2024, 08:53 • 67805 переглядiв