"Агресор завжди пожинає відповідні плоди": Подоляк висловився про причину подій у курській області рф

"Агресор завжди пожинає відповідні плоди": Подоляк висловився про причину подій у курській області рф

Київ  •  УНН

8 серпня 2024, 08:53  •  37839 перегляди

Read in English

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк після скарг влади рф на "прорив" у курській області заявив, що причиною ескалації, у тому числі на території рф, є сам факт агресії росії, і війна має свої правила, при чому агресор завжди пожинає відповідні плоди.

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк після скарг влади рф на "прорив" у курській області заявив, що причиною ескалації, у тому числі на території рф, є сам факт агресії росії, і війна має свої правила, при чому агресор завжди пожинає відповідні плоди, пише УНН.

Деталі

"Причина будь-якої ескалації, обстрілів, бойових дій, вимушених евакуацій, руйнування звичних форматів життя, зокрема й на території самої Росії, включно з Курською та Білгородською областями, лише одна: сам факт безумовної агресії Росії – її спроба захопити чужі території та зневага до норм міжнародного права, які чітко фіксують принципи суверенітету й територіальної цілісності", - написав Подоляк у Telegram.

Він наголосив, що "автор концепції "саморуйнування Росії" теж добре відомий: суб’єкт путін". "Тому висновки абсолютно очевидні… Росія незмінно вважала, що на неї заборонні норми права не поширюються й тому вона має змогу безкарно атакувати території країн-сусідів і лицемірно вимагати… недоторканності своїх територій", - зазначив Подоляк.

Але війна – це ж бо війна, у якої свої правила і в якій агресор завжди пожинає відповідні плоди..." - наголосив Подоляк.

Нагадаємо

6 серпня вранці у курській області рф влада поскаржилася на спроби "прориву" на територію регіону.

Надвечір 6 серпня міноборони рф заявило про "прорив" кордону в курській області за підтримки нібито 11 танків та понад 20 бойових броньованих машин та гору "знищеної" ними техніки.

За даними ISW, на тлі триваючих механізованих наступальних операцій на російській території ідеться про просування до 10 кілометрів вглиб у курську область рф.

У місцевих Telegram-каналах публікували відео, як сьогодні виглядає прикордонна суджа у курській області рф.

російський диктатор володимир путін через добу відреагував на події в курській області рф.

кремль ризикує дискредитувати себе суперечливою реакцією на події в курській області - ISW8 серпня 2024, 07:32 • 25114 переглядiв