Генпрокурор закликав до створення міжнародного механізму для повернення дітей

Генпрокурор закликав до створення міжнародного механізму для повернення дітей

Київ  •  УНН

12 листопада 2023, 12:57  •  117347 перегляди

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Генпрокурор Андрій Костін на щорічній конференції IBA закликав до створення міжнародного механізму повернення українських дітей одому, нагадавши про факти депортації росією понад 19 тис. дітей, пише УНН з посилання на повідомлення Офісу Генерального прокурора. 

Цитата

«Ми розслідуємо факти примусової депортації понад 19 000 українських дітей. Тисячі цивільних незаконно утримують в росії та на окупованих територіях. І ми закликаємо до створення міжнародного механізму для повернення дітей і цивільних утримуваних додому», - заявив Андрій Костін під час панельної дискусії з Виконавчим директором Міжнародної асоціації правників Марком Еллісом на щорічній конференції IBA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна домовилась про повернення з росії депортованого з Маріуполя 17-річного підлітка – Лубінець

Костін також зазначив, що незважаючи на підтримку політиків, поки багато з них не знають що робити. Генпрокурор нагадав, що є обов'язком перед депортованими українцями — допомогти політикам створити механізми, які були б ефективними та працювали, наголосивши також, що роль правників у цьому процесі є вирішальною.

Нагадаємо

Генпрокурор Андрій Костін провів онлайн-зустрічі з Головою Конституційного суду Франції Лораном Фабіусом, під час якої обговорили повернення примусово депортованих росією українських дітей та незаконне затримання українських цивільних, а також забезпечення відповідальності за ці злочини.