Фіцо вважає, що вирішення питання транзиту просунеться на засіданні урядів Словаччини та України

Фіцо вважає, що вирішення питання транзиту просунеться на засіданні урядів Словаччини та України

Київ  •  УНН

5 жовтня 2024, 16:58  •  13962 перегляди

Read in English

Прем'єр Словаччини Фіцо хоче переконати Україну зберегти транзит нафти та газу на спільному засіданні урядів. Він підкреслює вигоду для обох країн та підтримує вступ України до ЄС.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо зазначив, що хоче переконати українську сторону у необхідності збереження транзиту енергоносіїв (нафти та газу) через Україну на спільному засіданні урядів Словаччини та України у понеділок, 7 жовтня, пише УНН з посиланням на Aktuality.sk.

Деталі

"Ми хочемо досягти, переконавши Україну, щоб транзит йшов. І Україна, і Словацька Республіка мають розвинену енергетичну інфраструктуру для транзиту нафти та газу", – додав Фіцо.

"Вважаю, що переговори (з українським урядом 7 жовтня) сприятимуть тому, щоб Україна зберегла транзит. Я не стверджую, що це буде вирішено", - сказав Фіцо. При цьому він відкинув "безглузді політичні директиви, які надходять від ЄС у цьому дусі".

"Ми переконуватимемо наших українських партнерів використовувати свою енергетичну інфраструктуру для імпорту газу та нафти на територію Західної Європи. Їм також ця інфраструктура знадобиться для себе", - наголосив він.

"Ми підтримуємо вступ України до ЄС і очікуємо, що Україна буде поводитися нормально і розумно в цьому дусі", - сказав Фіцо. "Від цього виграють Словаччина та Україна, тому що буде сплачена плата за транзит", - підкреслив він.

Фіцо заявив, що хоче відновити відносини з рф після війни в Україні4 жовтня 2024, 09:39 • 54850 переглядiв