Двом підозрюваним у справі ексзаступника міністра енергетики застосують запобіжний захід

Двом підозрюваним у справі ексзаступника міністра енергетики застосують запобіжний захід

Київ  •  УНН

13 серпня 2024, 09:34  •  11632 перегляди

Read in English

ВАКС обрав запобіжні заходи для двох підозрюваних у справі ексзаступника міністра енергетики. Одному призначено цілодобовий домашній арешт, іншому - тримання під вартою з можливістю застави у 7 млн грн.

Вищий антикорупційний суд прийняв рішення щодо запобіжних заходів для третього та четвертого підозрюваних у справі колишнього заступника міністра енергетики України. Суд вирішив про цілодобовий домашній арешт для одного з підозрюваних і тримання під вартою з можливістю внесення застави для іншого.

Пише УНН із посиланням на контакт-центр судової влади України.

Деталі

У понеділок, 12 серпня, Вищий антикорупційний суд частково підтримав клопотання детектива НАБУ, наклавши на одного з обвинувачених у справі колишнього заступника міністра енергетики та колишнього керівника державного підприємства цілодобовий домашній арешт. Іншому підозрюваному, керівнику ТОВ, встановлено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 7 млн грн. Обом підозрюваним слідчі судді призначили виконання обов’язків на термін два місяці.

Відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо

НАБУ і САП повідомили, що заступника міністра енергетики України Олександра Хейло та трьох його спільників викрили на одержанні хабаря у пів мільйона доларів за надання дозволу на вивезення гірничо-видобувного обладнання з прифронтового району.

Посадовця Міненерго та його спільників затримано "на гарячому". Їхні дії кваліфіковано за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України".

Ексзаступника міністра енергетики Олександра Хейла, якого викрили на хабарі, відправили під варту. Аналогічне рішення суд прийняв і щодо двох його поплічників.