Бункери, рови та мінні поля: у Латвії посилюють оборону на кордоні з рф

Бункери, рови та мінні поля: у Латвії посилюють оборону на кордоні з рф

Київ  •  УНН

6 серпня 2024, 14:20  •  7298 перегляди

Read in English

На сході Латвії почали будувати першу лінію укріплень на кордоні НАТО з Росією та Білоруссю. Проєкт 'Балтійська лінія оборони' передбачає створення протитанкових ровів, огорож та бункерів для посилення оборони кордону.

На сході Латвії почали будувати першу лінію укріплень на кордоні НАТО з росією та білоруссю. В рамках цього проєкту країна посили оборону кордону. Про це пише Euronews, передає УНН.

Деталі

Проєкт "Балтійська лінія оборони" передбачає будівництво на кордоні з рф протитанкових ровів, їжаків та огорожі з колючого дроту. Також мають збудувати мережу бункерів.

Альянс погодив цей проєкт ще у січні цього року. У перспективі "Балтійська лінія оборони"має поєднатися в єдину систему з такими ж комплексами вздовж польського кордону, відомими як "Східний щит". Очікується, що перші бункери у Латвії будуть готові на початку наступного року.

Ці загородження використовували ще під час Другої світової війни. Їх і досі можна побачити тут і там у європейських лісах. Вони, може, і виглядають несучасно, але на жаль, в умовах воєнних дій, що продовжуються, в Україні, вони, як і раніше, ефективні

- заявив інспектор інженерних військ Каспар Лаздіньш.

Доповнення

У Латвії наголошують, що бетонні конструкції та загородження виготовляють на власному заводі, під Даугавпілсом. Згодом планується посилити захисні споруди мінними полями.

А втім, окремою проблемою стало узгодження будівництва із власниками землі, оскільки значна частина прикордонних ділянок – приватні володіння.

Нагадаємо

Естонія, Латвія і Литва домовилися про створення спільної Балтійської оборонної зони на своїх східних кордонах з росією і білоруссю для стримування і захисту від військових загроз.