Байден дав перше інтерв'ю після виходу з президентських перегонів

Байден дав перше інтерв'ю після виходу з президентських перегонів

Київ  •  УНН

11 серпня 2024, 20:40  •  27916 перегляди

Read in English

Джо Байден пояснив своє рішення вийти з виборів бажанням побачити поразку Трампа. Він назвав Трампа небезпекою для демократії та пообіцяв підтримати кандидатуру Камали Гарріс.

Президент США Джо Байден дав своє перше телеінтерв'ю CBS в неділю після виходу з президентських виборів , заявивши, що його рішення випливає з бажання побачити побиття свого конкурента-республіканця Дональда Трампа, передає УНН.

Деталі

Минулого місяця Байден відмовився виборів на другий термін у Білому домі через зростання занепокоєння щодо його віку, здоров’я та розумової гостроти.

Що сказав Байден?

Під час короткого інтерв’ю CBS, записаного минулого тижня в Білому домі, Байден сказав, що зіткнувся з тиском з боку колег-демократів щодо його шансів перемогти на наступних виборах у США.

"Те, що сталося, полягає в тому, що багато моїх колег-демократів у Палаті представників і Сенаті подумали, що я збираюся заподіяти їм біль... і я хвилювався, що якщо я залишуся в перегонах, це буде тема, на яку ви будете брати у мене інтерв’ю", - сказав Байден.

Президент визнав, що його виступ проти Трампа на перших теледебатах наприкінці червня був невдалим, але підкреслив, що з точки зору здоров'я у нього "жодних серйозних проблем".

Трамп є "небезпекою" для американської демократії

"Критично важливим питанням для мене все ще є — це не жарт — збереження цієї демократії", — сказав Байден.

"Я зобов’язаний перед країною зробити те, що є найважливішим, що ми можемо зробити, а це – ми повинні, ми повинні, ми повинні перемогти Трампа".

Назвавши кандидата від республіканців "справжньою небезпекою для безпеки США", Байден сказав, що "зовсім не впевнений" у мирній передачі влади, якщо Трамп програє вдруге.

Байден повністю підтримує Гарріса

Президент також пообіцяв наполегливо проводити кампанію за віце-президента Камалу Гарріс , яка замінила його як кандидата від Демократичної партії .

"Я збираюся зробити все, що Камала думає, що можу зробити, щоб допомогти найбільше", — сказав він CBS.

Гарріс сказала в суботу, що планує оприлюднити свої політичні позиції наступного тижня.

Минулого тижня вона оголосила губернатора Міннесоти Тіма Волца своїм напарником у віце-президенти.

"Він мій тип, він справжній, він розумний, я знаю його кілька десятиліть. Я думаю, що це чудова команда", — сказав Байден CBS.

Згідно з опитуваннями New York Times і Siena College, оприлюдненими в суботу, Гарріс випереджає Трампа на чотири пункти в Пенсільванії та двох інших ключових штатах, що змінюються, Вісконсині та Мічигані.

Нова заява Байдена: президент США наголосив в інтерв’ю, що Трамп є "реальною загрозою" для США11 серпня 2024, 15:07 • 28683 перегляди