$41.830.15
48.200.34

5 квітня - Міжнародний день супу: рецепти, які варто спробувати кожному

Київ • УНН

 • 434874 перегляди

5 квітня відзначають Міжнародний день супу. УНН зібрав рецепти капусняку, супу з броколі і фетою, веганського супу, супу з квасолею і пастою, а також весняного зеленого супу з куркою.

5 квітня - Міжнародний день супу: рецепти, які варто спробувати кожному

Сьогодні, 5 квітня, у світі відзначають Міжнародний день супу — простої, але напрочуд універсальної страви. Цей день — гарна нагода пригадати улюблені смаки з дитинства або спробувати щось нове й несподіване. Тим більше, існує безліч рецептів супів: легкий овочевий, густий з пастою, вершковий із сиром чи навіть веганський з хрумкими грінками. УНН зібрав для вас кілька варіантів — на будь-який смак і настрій.

Капустяний суп

Інгредієнти

2 столові ложки оливкової олії 

1 маленька цибулина

5 зубчиків часнику

4 склянки нарізаної зеленої капусти

1 чайна ложка сушеного орегано

½ чайної ложки меленого перцю

4 склянки овочевого бульйону

1 банка квасолі 

¼ склянки тертого пармезану

1 велике яйце

2½ столових ложки лимонного соку

2 столові ложки нарізаного свіжого кропу

¼ чайної ложки солі

Спосіб приготування 

Крок 1

Нагрійте 2 столові ложки олії на пательні. Додайте нарізану цибулю і нарізаний часник. Готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть м'якими й ароматними, близько 4 хвилин. Додайте капусту, орегано і ½ чайної ложки перцю. Готуйте, періодично помішуючи, поки капуста не почне розм'якшуватися, близько 3 хвилин.

Крок 2

Додайте 4 склянки бульйону і промиту квасолю. Збільште вогонь до сильного і доведіть суп до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і готуйте, періодично помішуючи, поки капуста не стане м'якою, близько 8 хвилин.

Крок 3

Тим часом змішайте пармезан, яйце і лимонний сік. Постійно помішуючи, влийте 1/2 гарячого бульйон в яєчну суміш. 

Крок 4

Зніміть суп з вогню. І додайте змішаний бульйон з яєчною сумішшю. Додайте кріп і сіль. 

Як урізноманітнити Великодній стіл: 5 десертів, які варто приготувати04.04.25, 08:56 • 363595 переглядiв

Суп з брокколі і фетою

Інгредієнти

2 столові ложки оливкової олії 

1/2 склянки тонко нарізаної зеленої цибулі

3 зубчики часнику

1 чайна ложка сушеного базиліка

1/4 чайної ложки меленого червоного перцю

4 склянки овочевого або курячого бульйону 

500 г брокколі 

200 г картоплі 

1 столова ложка води

1/2 склянки сиру фета

1 чайна ложка лимонної цедри

1/4 чайної ложки солі

Спосіб приготування 

Крок 1

Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте зелену цибулю, часник, базилік і подрібнений червоний перець. Готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть яскраво-зеленими й ароматними, близько 2 хвилин. Додайте бульйон і доведіть до кипіння на сильному вогні. Додайте броколі і готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть яскраво-зеленими.

Крок 2

Тим часом покладіть картоплю середню миску і додайте води, накрийте кришкою і нагрійте в мікрохвильовій печі на високій потужності, поки картопля не стане дуже м'якою (близько 4 хвилин).

Крок 3

Додайте 1 столову ложку фети. 

Крок 4

Додайте в суп варену картоплю, цедру лимона, сіль і решту 7 столових ложок фети. Перелийте суп у блендер. Взбийте його до отримання однорідної маси, близько 1 хвилини. 

Крок 5

При подачі прикрасьте суп фетою

Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку26.03.25, 08:26 • 310680 переглядiв

Веганський суп

Інгредієнти

5 зубчиків часнику 

3 столові ложки оливкової олії

цільнозерновий хліб, за смаком

1 склянка нарізаної цибулі-порею

1 склянка нарізаної моркви

3 склянки овочевого бульйону 

3 склянки води

¾ чайної ложки солі

1 склянка дрібних макаронів

300 г цукіні 

1 банка квасолі 

3 склянки свіжої молодої капусти 

1 склянка замороженого горошку

½ чайної ложки меленого перцю

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте духовку до 180°С. Обсмажте часник на середньому вогні, постійно помішуючи, поки часник не розм'якне, 3-4 хвилини. Додайте хліб, перемішайте. Рівномірно розподіліть суміш на деко. Випікайте до підсмажування, 8-10 хвилин.

Крок 2

Тим часом розігрійте решту олії у великій каструлі на середньо-сильному вогні. Додайте цибулю-порей і моркву, готуйте, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, 5-6 хвилин. Додайте бульйон, воду і сіль, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні.

Додайте макарони і зменшіть вогонь до середньо-сильного; готуйте без кришки, часто помішуючи, протягом 5 хвилин. Додайте цукіні і готуйте, періодично помішуючи, поки макарони не стануть аль денте, близько 5 хвилин. Додайте квасолю, капусту, горошок і перець. 

Корисні десерти без цукру: смачні альтернативи для здорового харчування19.03.25, 07:20 • 140835 переглядiв

Суп з квасолею і пастою

Інгредієнти

1 столова ложка оливкової олії 

1 ½ склянки замороженої суміші цибулі, селери і моркви

2 зубчики часнику

1 чайна ложка італійської приправи

1 чайна ложка солі

¼ чайної ложки меленого червоного перцю

¼ ч.л. меленого перцю

1 банка нарізаних кубиками томатів 

2 склянки курячого бульйону 

1 банка квасолі каннелліні 

200 г  цільнозернових макаронів

1 ½ склянки замороженого шпинату

4 столові ложки тертого пармезану

Спосіб приготування 

Крок 1

Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння.

Крок 2

Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте суміш овочів і готуйте, помішуючи, близько 3 хвилин. Додайте часник, італійську приправу, сіль, червоний і чорний перець. Додайте томати, бульйон і квасолю та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.

Крок 3

Тим часом відваріть пасту в киплячій воді на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці. Злийте воду.

Крок 4

Додайте шпинат в суп. А потім, перед подачею, додайте пасту, посипте пармезаном.

Секрети збалансованого харчування навесні: що радить нутриціолог07.03.25, 10:52 • 224069 переглядiв

Весняний зелений суп з куркою 

Інгредієнти

2 столові ложки оливкової олії 

500 г курячих крилець

2 середні цибулі-пореї

1 середня жовта цибулина

2 стебла селери

2 зубчики часнику

4 склянки курячого бульйону 

¾ чайної ложки солі

¾ ч. л. меленого перцю

1 пучок спаржи

1 упаковка молодого шпинату

1 склянка свіжого листя петрушки

¼ склянки тертого пармезану

Спосіб приготування 

Крок 1

Розігрійте олію у великій каструлі на середньо-сильному вогні. Додайте курку і готуйте, перевернувши один раз, доки вона не підрум'яниться і не пропечеться, всього близько 6 хвилин. Перекладіть на тарілку.

Крок 2

Додайте в каструлю цибулю-порей, ріпчасту цибулю та селеру. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте, періодично помішуючи і зішкрібаючи пригорілі шматочки, поки вони не стануть зовсім м'якими, 6-8 хвилин. Додайте часник і готуйте 1 хвилину. Додайте бульйон, сіль і перець; доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь, щоб підтримувати кипіння, накрийте кришкою і готуйте 5 хвилин. Додайте спаржу і шпинат. Готуйте, поки спаржа не стане м'якою, ще приблизно 5 хвилин.

Крок 3

Наріжте курку на невеликі шматочки і додайте в суп. Додайте петрушку і пармезан. 

Корисні сніданки для енергії та гарного настрою: 5 смачних рецептів19.02.25, 08:32 • 232448 переглядiв

Tesla
$
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
S&P 500
$
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
,
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Brent Oil
$
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Gold
$
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
,
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Gas TTF
$
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9