5 квітня - Міжнародний день супу: рецепти, які варто спробувати кожному
Київ • УНН
5 квітня відзначають Міжнародний день супу. УНН зібрав рецепти капусняку, супу з броколі і фетою, веганського супу, супу з квасолею і пастою, а також весняного зеленого супу з куркою.

Сьогодні, 5 квітня, у світі відзначають Міжнародний день супу — простої, але напрочуд універсальної страви. Цей день — гарна нагода пригадати улюблені смаки з дитинства або спробувати щось нове й несподіване. Тим більше, існує безліч рецептів супів: легкий овочевий, густий з пастою, вершковий із сиром чи навіть веганський з хрумкими грінками. УНН зібрав для вас кілька варіантів — на будь-який смак і настрій.
Капустяний суп

Інгредієнти
2 столові ложки оливкової олії
1 маленька цибулина
5 зубчиків часнику
4 склянки нарізаної зеленої капусти
1 чайна ложка сушеного орегано
½ чайної ложки меленого перцю
4 склянки овочевого бульйону
1 банка квасолі
¼ склянки тертого пармезану
1 велике яйце
2½ столових ложки лимонного соку
2 столові ложки нарізаного свіжого кропу
¼ чайної ложки солі
Спосіб приготування
Крок 1
Нагрійте 2 столові ложки олії на пательні. Додайте нарізану цибулю і нарізаний часник. Готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть м'якими й ароматними, близько 4 хвилин. Додайте капусту, орегано і ½ чайної ложки перцю. Готуйте, періодично помішуючи, поки капуста не почне розм'якшуватися, близько 3 хвилин.
Крок 2
Додайте 4 склянки бульйону і промиту квасолю. Збільште вогонь до сильного і доведіть суп до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і готуйте, періодично помішуючи, поки капуста не стане м'якою, близько 8 хвилин.
Крок 3
Тим часом змішайте пармезан, яйце і лимонний сік. Постійно помішуючи, влийте 1/2 гарячого бульйон в яєчну суміш.
Крок 4
Зніміть суп з вогню. І додайте змішаний бульйон з яєчною сумішшю. Додайте кріп і сіль.
Суп з брокколі і фетою

Інгредієнти
2 столові ложки оливкової олії
1/2 склянки тонко нарізаної зеленої цибулі
3 зубчики часнику
1 чайна ложка сушеного базиліка
1/4 чайної ложки меленого червоного перцю
4 склянки овочевого або курячого бульйону
500 г брокколі
200 г картоплі
1 столова ложка води
1/2 склянки сиру фета
1 чайна ложка лимонної цедри
1/4 чайної ложки солі
Спосіб приготування
Крок 1
Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте зелену цибулю, часник, базилік і подрібнений червоний перець. Готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть яскраво-зеленими й ароматними, близько 2 хвилин. Додайте бульйон і доведіть до кипіння на сильному вогні. Додайте броколі і готуйте, періодично помішуючи, доки вони не стануть яскраво-зеленими.
Крок 2
Тим часом покладіть картоплю середню миску і додайте води, накрийте кришкою і нагрійте в мікрохвильовій печі на високій потужності, поки картопля не стане дуже м'якою (близько 4 хвилин).
Крок 3
Додайте 1 столову ложку фети.
Крок 4
Додайте в суп варену картоплю, цедру лимона, сіль і решту 7 столових ложок фети. Перелийте суп у блендер. Взбийте його до отримання однорідної маси, близько 1 хвилини.
Крок 5
При подачі прикрасьте суп фетою
Смачний сніданок: 5 незвичних рецептів для вашого ранку26.03.25, 08:26 • 310680 переглядiв
Веганський суп

Інгредієнти
5 зубчиків часнику
3 столові ложки оливкової олії
цільнозерновий хліб, за смаком
1 склянка нарізаної цибулі-порею
1 склянка нарізаної моркви
3 склянки овочевого бульйону
3 склянки води
¾ чайної ложки солі
1 склянка дрібних макаронів
300 г цукіні
1 банка квасолі
3 склянки свіжої молодої капусти
1 склянка замороженого горошку
½ чайної ложки меленого перцю
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте духовку до 180°С. Обсмажте часник на середньому вогні, постійно помішуючи, поки часник не розм'якне, 3-4 хвилини. Додайте хліб, перемішайте. Рівномірно розподіліть суміш на деко. Випікайте до підсмажування, 8-10 хвилин.
Крок 2
Тим часом розігрійте решту олії у великій каструлі на середньо-сильному вогні. Додайте цибулю-порей і моркву, готуйте, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, 5-6 хвилин. Додайте бульйон, воду і сіль, накрийте кришкою і доведіть до кипіння на сильному вогні.
Додайте макарони і зменшіть вогонь до середньо-сильного; готуйте без кришки, часто помішуючи, протягом 5 хвилин. Додайте цукіні і готуйте, періодично помішуючи, поки макарони не стануть аль денте, близько 5 хвилин. Додайте квасолю, капусту, горошок і перець.
Суп з квасолею і пастою

Інгредієнти
1 столова ложка оливкової олії
1 ½ склянки замороженої суміші цибулі, селери і моркви
2 зубчики часнику
1 чайна ложка італійської приправи
1 чайна ложка солі
¼ чайної ложки меленого червоного перцю
¼ ч.л. меленого перцю
1 банка нарізаних кубиками томатів
2 склянки курячого бульйону
1 банка квасолі каннелліні
200 г цільнозернових макаронів
1 ½ склянки замороженого шпинату
4 столові ложки тертого пармезану
Спосіб приготування
Крок 1
Поставте велику каструлю з водою на вогонь і доведіть до кипіння.
Крок 2
Нагрійте олію у великій каструлі на середньому вогні. Додайте суміш овочів і готуйте, помішуючи, близько 3 хвилин. Додайте часник, італійську приправу, сіль, червоний і чорний перець. Додайте томати, бульйон і квасолю та доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуйте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
Крок 3
Тим часом відваріть пасту в киплячій воді на 1 хвилину менше, ніж зазначено на упаковці. Злийте воду.
Крок 4
Додайте шпинат в суп. А потім, перед подачею, додайте пасту, посипте пармезаном.
Секрети збалансованого харчування навесні: що радить нутриціолог07.03.25, 10:52 • 224069 переглядiв
Весняний зелений суп з куркою
Інгредієнти
2 столові ложки оливкової олії
500 г курячих крилець
2 середні цибулі-пореї
1 середня жовта цибулина
2 стебла селери
2 зубчики часнику
4 склянки курячого бульйону
¾ чайної ложки солі
¾ ч. л. меленого перцю
1 пучок спаржи
1 упаковка молодого шпинату
1 склянка свіжого листя петрушки
¼ склянки тертого пармезану
Спосіб приготування
Крок 1
Розігрійте олію у великій каструлі на середньо-сильному вогні. Додайте курку і готуйте, перевернувши один раз, доки вона не підрум'яниться і не пропечеться, всього близько 6 хвилин. Перекладіть на тарілку.
Крок 2
Додайте в каструлю цибулю-порей, ріпчасту цибулю та селеру. Зменшіть вогонь до середнього і готуйте, періодично помішуючи і зішкрібаючи пригорілі шматочки, поки вони не стануть зовсім м'якими, 6-8 хвилин. Додайте часник і готуйте 1 хвилину. Додайте бульйон, сіль і перець; доведіть до кипіння на сильному вогні. Зменшіть вогонь, щоб підтримувати кипіння, накрийте кришкою і готуйте 5 хвилин. Додайте спаржу і шпинат. Готуйте, поки спаржа не стане м'якою, ще приблизно 5 хвилин.
Крок 3
Наріжте курку на невеликі шматочки і додайте в суп. Додайте петрушку і пармезан.