ziavylys-suputnykovi-foto-naslidkiv-ukrainskoho-udaru-po-portu-kavkaz-u-krasnodarskomu-krai

З'явились супутникові фото наслідків українського удару по порту Кавказ у краснодарському краї

 • 101925 переглядiв

Супутникові знімки показують, що частина нафтобази "Кавказ" була пошкоджена в результаті українського ракетного обстрілу.

Супутникові знімки нафтобази "Кавказ", що біля Керчі, свідчать, що в результаті української ракетної атаки було пошкоджено частину нафтового термінала, яка розташована на території порту. Про це пише УНН з посиланням на Радіо Свобода. 

Деталі 

В розпорядженні проєкту Радіо Свобода "Схеми" опинились супутникові знімки Planet Labs, на яких зафіксовано наслідки ракетних ударів вранці 31 травня 2024 року.

"Нептун" росте: Плетенчук прокоментував ураження українською ракетою цілей в окупованому Криму та краснодарі31.05.24, 15:31

Ступінь ураження споруди можна оцінити, порівнюючи знімки 31 травня зі світлинами, які супутник зробив днем раніше. На останніх знімках, окрім ушкоджень нафтобази, видно, що з акваторії порту прибрали великі судна.  

Доповнення

За вантажообігом порт "Кавказ" – п'ятий у рф та другий у Чорноморсько-Азовському басейні після Новоросійська. 

У виданні додають, що нафтобаза в порту "Кавказ" відіграє важливу роль у постачанні Росією палива на окуповані нею території – Крим, а також окремі райони Херсонської, Запорізької та Донецької областей.

Кількаденна операція за участю СБУ: стали відомі подробиці щодо уражень у краснодарському краї31.05.24, 11:20

Часткове ураження нафтобази, а також виведення з ладу залізничного порома "Авангард", внаслідок ракетного удару по Керченському порту напередодні, може суттєво ускладнити логістику для російської армії в Криму та на південних фронтах.

Нагадаємо

У Генштабі заявили, що Сил оборони Україн в ніч на  31 травня уразили поромну переправу і нафтовий термінал порту "Кавказ", що в краснодарському краї рф

Популярні

Новини по темі