zelenskyi-prybuv-do-stolytsi-filippin

Зеленський прибув до столиці Філіппін

 • 24378 переглядiв

Зеленський прибув до Маніли, столиці Філіппін, щоб особисто запросити президента Фердинанда Маркоса на мирний саміт і закликати до участі регіональних лідерів, а також оголосити про плани України відкрити посольство в Манілі цього року.

Президент України Володимир Зеленський прибув до столиці Філіппін Маніли. Там він зустрівся з філіппінським колегою Фердинандом Маркосом. Про це повідомило агентство Associated Press 3 червня, передає УНН.

Деталі

За інформацією джерел агентства, Зеленський не зміг особисто зустрітися на полях форуму із президентом Філіппін і вирішив прилетіти до Маніли, щоб особисто запросити Маркоса на мирний саміт.

За інформацією видання, основна мета поїздки — закликати регіональних лідерів взяти участь у організованому Швейцарією глобальному мирному саміті. Зеленський прибув до Маніли без попередження та під суворою охороною ввечері 2 червня після виступу на форумі Шангрі-Ла в Сінгапурі.

Під час зустрічі двох лідерів, Зеленський заявив, що Україна цього року відкриє посольство в Манілі, пише Reuters.

Associated Press пише, що обидва лідери критично висловлювалися щодо Китаю на оборонному форумі в Сінгапурі, на якому були присутні високопосадовці оборони та уряду з усього світу, зокрема з Вашингтона та Пекіна. Переговори проходили на тлі воєн у Газі та Україні, а також зростаючої напруженості між Сполученими Штатами та Китаєм в Індійсько-Тихоокеанському регіоні.

Зеленський привітав Галлу Томасдоттір із перемогою на виборах президента Ісландії03.06.24, 00:55

Популярні

Новини по темі

Зеленський прибув до столиці Філіппін

 • 24378 переглядiв

Посолка ЄС в Україні провела першу зустріч із урядовцями

 • 108829 переглядiв