zberehly-vyrobnytstvo-ta-maiemo-zbilshennia-kilkosti-pidpryiemtsiv-mer-brovariv-pro-biznes-klimat-v-hromadi-pid-chas-viiny

Зберегли виробництво та маємо збільшення кількості підприємців – мер Броварів про бізнес-клімат в громаді під час війни

 • 64880 переглядiв

У Броварській громаді Київської області за період воєнного стану збільшилася кількість різноманітних фірм та фізичних осіб-підприємців. Про це повідомив міський голова Броварів Ігор Сапожко в коментарі УНН.

Деталі

Загалом, у Броварській громаді наданий час зареєстровано понад 18 тисяч різноманітних суб’єктів підприємницької діяльності. 

"І в 2022 і в 2023 роках в нашій громаді збільшувалася кількість фізичних осіб-підприємців. Нині в нашій громаді їх нараховується більш як десять тисяч. Також за минулий рік маємо зростання кількості мікро та малих підприємств. Загалом, майже 95% бізнесу в нашій громаді - це саме мікропідприємництво, яке охоплює різноманітні сфери бізнес-діяльності: надання побутових послуг, торгівля, ресторанний та готельний  бізнес, транспортні послуги, інформаційно-консультаційного обслуговування, і багато чого іншого.

Це означає, що, попри повномасштабне російське вторгнення та непросту ситуацію в державі, жителі нашої громади хочуть займатися бізнесом, сплачувати податки, створювати нові робочі місця. А ми, як влада, в рамках наших повноважень повинні створити для цього комфортні умови", - зазначив Ігор Сапожко.

Інфраструктурне забезпечення, допомога з пошуком робочої сили – економіст розповів, як влада громад може сприяти відкриттю нових підприємств16.10.24, 17:03

За словами мера Броварів, у 2022 році одним з ключових завдань було не допустити закриття промислових підприємств громади.

Наші підприємства займаються виробництвом харчових продуктів, напоїв, одягу, текстилю, хімічної та фармацевтичної продукції, гумових і пластмасових виробів, колісної техніки. Більше третини з них до повномасштабного вторгнення працювали на зовнішні ринки. Російська агресія призвела до порушення торговельних зв’язків. Підприємства не могли відвантажувати продукцію, вчасно отримувати сировину, працівники виїжджали за кордон або в інші регіони України, декілька підприємств зазнали пошкоджень внаслідок ворожих атак. Восени до всіх цих проблем додалися блекаути. І я вдячний всім керівникам та власникам підприємств, які зуміли адоптуватися до нових умов, та відновили виробництво. Більше того, деякі з них облаштовують нові виробничі лінії та складські приміщення

- розповів Ігор Сапожко.

Мер Броварів додав, що влада громади максимально намагається стимулювати підприємницьку діяльність. Зокрема, з цією метою проводяться електронні торги з продажу права оренди земельних ділянок, передаються в оренду вільні комунальні приміщення. Окрім цього, міська рада активно залучає міжнародних партнерів, різноманітні профільні організації та фонди, які реалізовують у громаді проєкти з підтримки бізнес-діяльності.

Нагадаємо

Міський голова Броварів Ігор Сапожко розповів УНН, що за час воєнного стану в рамках реалізації 76 інвестиційних проєктів вдалося залучити понад 466 мільйонів гривень інвестицій та створити майже 600 нових робочих місць.   

Захар Подкидишев

Економіка

Популярні

Новини по темі

У Києві тепло з'явилось в понад 560 соціальних об'єктах 

 • 9933 переглядiв