zakarpatske-vyno-otrymalo-ofitsiine-heohrafichne-zaznachennia

Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення

 • 24147 переглядiв

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення - "Закарпаття/Закарпатське вино". Це зазначення буде використовуватися для білих, рожевих та червоних вин, вироблених на території південно-західної частини Закарпатської області.

Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій зареєстрував нове географічне зазначення - "Закарпаття/Закарпатське вино". Це зазначення буде використовуватися для білих, рожевих та червоних вин, вироблених на території південно-західної частини Закарпатської області, де Паннонська рівнина переходить у схили Карпат. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, пише УНН.

Ця подія є знаковою не тільки для Закарпатського регіону, а й для всієї України, підкреслюючи унікальність української культури та сприяючи її популяризації на міжнародній арені. Реєстрація географічного зазначення "Закарпаття/Закарпатське вино" відкриває нові можливості для українських виробників та сприяє визнанню нашої країни як виноробної нації,

- зазначив заступник Міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Деталі

Зазначається, що раніше Українська корпорація по виноградарству і виноробній промисловості "Укрвинпром" внесла до відповідного Реєстру США виноградарсько-виноробні зони, що дало Україні офіційне визнання як країни виноробства. Також, наразі на реєстрації знаходиться бренд "Wine of Ukraine", що сприятиме підвищенню міжнародного визнання українських вин.

На рівні з такими брендами, як Кава (каталонське ігристе вино) та Просекко (виробляється лише в 9 провінціях Італії), українське закарпатське вино має шанс стати високоякісним продуктом з усталеними традиціями виробництва, який вийде на європейський ринок і представлятиме Україну на міжнародній арені,

- зазначили у міністерстві.

Аргентинські інвестори розвиватимуть крафтову виноробню на Одещині12.04.24, 19:11

Популярні

Новини по темі

Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення

 • 24147 переглядiв