yevrorada-zaklykala-do-shvydkoho-posylennia-viiskovoi-pidtrymky-ukrainy-vysnovky-zasidannia

Єврорада закликала до швидкого посилення військової підтримки України - висновки засідання

 • 11803 переглядiв

Європейська Рада закликала до швидкого посилення військової підтримки України та прискорення її надання, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів та ракет. Про це йдеться у висновках засідання Європейської Ради 17 жовтня, передає УНН.

Деталі

Європейська Рада проаналізувала роботу з надання військової підтримки Україні. Рада закликає швидко завершити роботу над заходами допомоги Європейського фонду миру, які ще більше стимулюватимуть надання військової підтримки Україні. Європейська Рада закликає до швидкого посилення військової підтримки та прискорення її надання, зокрема систем протиповітряної оборони, боєприпасів та ракет, які є нагально необхідними для захисту населення України та критично важливої енергетичної інфраструктури, а також підкреслює важливість збільшення підтримки оборонної промисловості України

- йдеться у висновках.

Наголошується, що військова підтримка надаватиметься при повному дотриманні політики безпеки та оборони певних держав-членів.

Також вказується, що Єврорада підтверджує непохитну відданість Європейського Союзу надавати подальшу політичну, фінансову, економічну, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку Україні та її народу стільки часу, скільки це буде потрібно, і настільки інтенсивно, наскільки це буде необхідно.

"росія не повинна перемогти", - йдеться у висновках.

Окрім того, Європейська Рада засудила постійні обстріли росією критично важливих об'єктів енергетичної та цивільної інфраструктури України.

Нагадаємо

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що майбутнє України нерозривно пов’язане з Європейським Союзом. Він також підкреслив необхідність негайної військової та фінансової підтримки для України, запевнивши, що ЄС стоятиме на боці України стільки, скільки буде потрібно.

Популярні

Новини по темі

Сьогодні вночі над Сумщиною збили 15 БПЛА

 • 14294 переглядiв

Війська рф завдали 234 удари по 9 населених пунктах Запоріжжя

 • 88488 переглядiв

У Чорному морі перебуває один ворожий корабель-ракетоносій

 • 65880 переглядiв

Google, Meta і TikTok видалили акаунти російського заводу дронів

 • 15908 переглядiв