vybory-u-hruzii-partiia-vlady-potrapyla-u-skandal-cherez-rosiiskyi-slid-v-ahitatsiinomu-rolyku

Вибори у Грузії: партія влади потрапила у скандал через "російський слід" в агітаційному ролику

 • 12884 переглядiв

У Грузії передвиборчий ролик від "Грузинської мрії" спровокував скандал - там помітили "російський слід", передає УНН із посиланням на SOVA Грузія.

Деталі

Днями партія "Грузинська мрія" випустила нове рекламне відео, яке закликає громадян прийти на вибори. У ролику чоловік спочатку відмовляється голосувати, пояснюючи це дружині тим, що партія і так переможе. Однак після жахливого сну про те, що може статися, якщо переможе опозиція, він будить дружину і змінює свою думку.

В інтернеті швидко помітили схожість нового ролика "Грузинської мрії" із передвиборчою рекламою, випущеною в росії перед президентськими виборами 2018 року. В обох відео сюжет розвивається за схожим сценарієм.

"Грузинська мрія" незаконно використала фото зруйнованої України в рекламних банерах: нові деталі25.10.24, 15:44

Нагадаємо

26 вересня правляча партія Грузії сьогодні представила серію нових передвиборчих плакатів та відеоролик, у яких виборців закликають "обрати світ" і сказати "ні війні". У них зображення знищених російськими військами українських міст протиставляються кадрам церков, парків та нових автобусів у Грузії.

Кампанія ГМ викликала шквал критики. Президент Саломі Зурабішвілі назвала плакати "виготовленими у ковалі КДБ". Офіційний Київ наголосив, що зображувати жахливі наслідки жорстокої війни росії проти України в політичній рекламі неприпустимо. Посол ЄС у Грузії Павло Герчинський вважав плакати "ганебними та огидними".

Прем'єр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що народ країни нібито "не мав повної та адекватної інформації про те, що відбувається в Україні". За його словами, протягом двох з половиною років опозиційні ЗМІ "представляли події таким чином", ніби Грузія "мала заздрити Україні". Тепер, за словами Кобахідзе, передвиборчі банери правлячої партії показали правду.

Популярні

Новини по темі