ukenru
vidbulasia-vseukrainska-premiera-dokumentalnoho-filmu-pro-tvaryn-u-poshukakh-niky

Відбулася Всеукраїнська прем’єра документального фільму про тварин "У пошуках Ніки"

 • 25089 переглядiв

Прем'єра документального фільму "У пошуках Ніки" про злочини Росії проти тварин під час вторгнення в Україну відбулася 19 квітня і буде доступна на YouTube в Україні.

19 квітня під час телемарафону відбулася Всеукраїнська прем’єра документального фільму про тварин "У пошуках Ніки" режисера Стаса Капралова про дії росіян щодо тварин під час повномасштабного вторгнення. Згодом стрічка буде доступна в YouTube лише на території України. Про це повідомили в Міндовкіллі, передає УНН.

Деталі

Ніка – собака Стаса. На початку вторгнення, під час евакуації з Ірпеня, вона злякалася вибухів і втекла. Шукаючи її, режисер почав фільмувати дійсність. І, побачивши, скільки злочинів щодо тварин вчинила російська армія на Київщині, взявся документувати їх по всій країні, щоб через історію невинних тварин показати нелюдяність росіян.

У листопаді фільм дебютував у Нью-Йорку на фестивалі DOC NYC, а в березні був представлений у програмі швейцарського фестивалю FIFDH Geneva.

Цього літа фільм покажуть на великому азійському з’їзді Green Asia Network у Південній Кореї, де зберуться провідні зоо- та екозахисники світу. Права на показ уже придбали Латвія, Південна Корея, Японія, Швейцарія, Фінляндія, Іспанія, Норвегія, Австрія, Франція, Бельгія, країни Середнього Сходу (Al Jazeera). Триває фінальній етап переговорів з однією із найбільших стримінгових платформ.

Світ має бачити ці злочини, бо вони дуже добре демонструють: життя – ані людей, ані тварин – для росіян нічого не важать. Їм не потрібна причина, щоб убивати. Достатньо того, що це тварини, які жили на українській землі.

йдеться у повідомленні

Український документальний фільм "20 днів у Маріуполі" показали в Європарламенті18.04.24, 03:46 • [views_0]