v-oon-zaiavyly-shcho-ne-maiut-kryminalistychnykh-mozhlyvostei-dlia-perevirky-povidomlen-pro-vykorystannia-raket-kndr-v-ukraini

В ООН заявили, що не мають криміналістичних можливостей для перевірки повідомлень про використання ракет КНДР в Україні

 • 32031 переглядiв

Речник Генсека ООН заявив, що вони не мають можливості перевірити повідомлення про використання росією північнокорейських ракет в Україні, але підкреслив, що всі країни повинні дотримуватися санкцій.

ООН не має криміналістичних можливостей стосовно повідомлень про використання зброї з КНДР чи будь-якої іншої країни у війні рф в Україні, повідомив речник Генсека ООН Стефан Дюжаррік під час брифінгу 16 лютого у відповідь на прохання прокоментувати інформацію про застосування щонайменше 24 балістичних ракет з Північної Кореї для обстрілів України, пише УНН.

Ми неодноразово засуджували атаки на цивільне населення та цивільну інфраструктуру. Щодо повідомлень про використання зброї з Північної Кореї чи будь-якої іншої країни, ми не маємо можливостей криміналістики. Але я вам сказав би, що важливо, щоб усі держави-члени дотримувалися існуючих санкцій, і в Раді Безпеки є механізми для розгляду цих питань

- сказав Дюжаррік.

Раніше

Генпрокурор Андрій Костін повідомив, що рф випустила щонайменше 24 північнокорейські балістичні ракети по Україні, починаючи з 30 грудня, у результаті ударів, які вбили щонайменше 14 мирних жителів. 

Популярні

Новини по темі

Окупанти втратили понад 1000 осіб за минулу добу

 • 30595 переглядiв

рф обстріляла Херсонську область, поранено 2 людей

 • 30703 переглядiв