v-odesi-zatrymaly-pratsivnyka-ttsk-yakyi-pratsiuvav-na-rosiian-pid-chas-okupatsii-khersonshchyny

В Одесі затримали працівника ТЦК, який працював на росіян під час окупації Херсонщини

 • 11908 переглядiв

Правоохоронці викрили колишнього співробітника "Дар’ївської колонії", який працював на загарбників під час окупації Херсонщини. Після звільнення захопленої території пішов служити в ТЦК в Одеській області. Про це заявили в ДБР, передає УНН.

Деталі

Слідчі з'ясували, що під час окупації частини Херсонської області колишній інспектор колонії влаштувався на аналогічну посаду до загарбників. Він працював в захопленому закладі на "нову владу" до звільнення частини регіону, а після деокупації вирішив залишитися на підконтрольній Україні території.

Згодом чоловік був мобілізований та став служити в одному з районних ТЦК Одеської області, де вручав повістки військовозобов’язаним. Колегам чоловік розповідав про свою свідому позицію та заперечував співпрацю з окупантами.

В Одесі ДБР викрило посадовця ТЦК, який організував багатомільйонну схему заробітку на ухилянтах27.05.24, 13:24

У результаті проведення оперативно-слідчих дій працівники ДБР знайшли документацію щодо функціонування колонії під час окупації, допитали свідків та викрили перебіжчика. Йому повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)

- резюмували в ДБР. 

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років. Фігурант затриманий, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо

Начальників Бориспільського і Бучанського ТЦК затримано за організацію схеми ухилення від мобілізації. Під час обшуків у них та спільника вилучено понад 1 млн доларів та підроблені документи.

Популярні

Новини по темі

Як зменшити вплив забрудненого повітря - відповідь МОЗ

 • 12193 переглядiв

У Києві спостерігається погіршення стану повітря - КМДА

 • 11942 переглядiв