v-minenerho-nazvaly-prychynu-pidvyshchennia-taryfu-na-elektroenerhiiu

В Міненерго назвали причину підвищення тарифу на електроенергію

 • 26084 переглядiв

Тариф для населення 4,32 грн за кВт*год покриває виключно собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам. Проте завдяки вчасному підвищенню тарифу, а також допомозі міжнародних партнерів енергетики мають можливість максимально підготувати систему до зими.

Додаткові кошти, які отримають енергетики шляхом підвищення тарифу на електроенергію для населення до 4,32 грн за кВт-год, будуть спрямовані на ремонтну кампанію та відновлення державної генерації. Про це заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук, передає УНН з посиланням на Міненерго.

Тариф для населення дозволяє нам продовжити наймасштабнішу за часів Незалежності ремонтну кампанію в енергетиці, аби максимально підготувати енергосистему до зими, додати до неї додаткові потужності, а також певною мірою відновити державну генерацію. Підвищення тарифу – це вимушений крок, єдина причина якого – це значні втрати в енергосистемі після ворожих обстрілів

– зазначила Гринчук.

Уряд підвищив тариф на електроенергію для населення - Міненерго 31.05.24, 17:13

Вона нагадала, що через масштабні обстріли енергетичної інфраструктури після 22 березня 2024 року Україна втратила близько 9 ГВт потужностей. Зокрема, дуже постраждали теплові електростанції державної компанії "Центренерго" та гідроелектростанції "Укргідроенерго".

Також Гринчук додала, що тариф для населення 4,32 грн за кВт*год покриває виключно собівартість виробництва та передачі електроенергії побутовим споживачам.

Діючий тариф покриває собівартість виробництва 1 кВт*год двома державними енергокомпаніями – "Енергоатомом" та "Укргідроенерго", а також передачу електроенергії та її розподіл. Тариф складається виключно із собівартості витрат, без жодної копійки будь-якої надбавки. Ринкова ж вартість однієї кіловат-години складає більше 7,5 грн

– сказала Гринчук.

Завтра відключення світла можливі протягом усієї доби - "Укренерго"03.06.24, 18:44

Заступниця міністра також наголосила, що літо буде складним періодом, адже значний обсяг генерації пошкоджено або повністю знищено, і потрібен час на відновлення. Проте завдяки вчасному підвищенню тарифу, а також допомозі міжнародних партнерів енергетики мають можливість максимально підготувати систему до зими.

Ремонтна кампанія триває 24/7, енергетики працюють цілодобово. Це дає нам надію на те, що восени та взимку ситуація зміниться на краще

- зазначила Гринчук.

Популярні

Новини по темі

Тривають бої в районі Вовчанська – Генштаб

 • 24399 переглядiв

Італія, ймовірно, направить в Україну другу систему SAMP/T – ЗМІ

 • 27440 переглядiв