v-ispanii-politsiia-vyluchyla-v-karteliu-rekordnu-partiiu-metamfetaminu-v-maizhe-2-tonny

В Іспанії поліція вилучила в картелю рекордну партію метамфетаміну в майже 2 тонни

 • 23222 переглядiв

Іспанська поліція вилучила 1,8 тонни метамфетаміну у мексиканського картелю Сіналоа, заарештувавши 5 підозрюваних. Правоохоронці кажуть, що це найбільша конфіскована партія наркотику.

Іспанська поліція викрила масштабну мережу розповсюдження метамфетаміну мексиканського картелю "Сіналоа". В результаті операції правоохоронці вилучили 1,8 тонни наркотику. Про це пише Associated Press, передає УНН.

Деталі 

Поліція затримала пʼятьох підозрюваних в участі в наркокартелі — громадянина Мексики, якого вважають лідером групи, трьох іспанців й одного румуна. Також провели обшуки на шести обʼєктах у східному регіоні Валенсії.

Як пише видання, це вважають найбільшою конфіскацією метамфетаміну в історії країни.

Кількість вилученого кокаїну в порту Гамбурга збільшилася втричі за останні п’ять років06.05.24, 18:01

Правоохоронці пояснили, що затримані зберігали наркотики у віддалених районах Валенсії, а потім відправляли метамфетамін в інші європейські країни в автомобілях із подвійним дном.

У поліції також додали, що розслідування триває, тож арешти можуть продовжитися.

Доповнення 

Картель "Сіналоа" — транснаціональна злочинна організація, яка контрабандою ввезла до США понад тисячу тонн кокаїну, марихуани, метамфетаміну і героїну.

 До схем картелю з торгівлі наркотиками були залучені поліцейські і високопосадовці у Мексици та всієї Центральної Америки.

Нагадаємо

Болгарські митники конфіскували близько 170 кг кокаїну з судна, що перевозило банани з Еквадору. Загальну вартість перевезеного кокаїну оцінюють у 6,2 млн євро.

Популярні

Новини по темі

Уряд звільнив трьох заступників міністра розвитку громад

 • 18398 переглядiв