ukrainski-vyrobnyky-mozhut-vyhotovliaty-na-misiats-blyzko-150-tys-droniv-minstratehprom

Українські виробники можуть виготовляти на місяць близько 150 тис. дронів - Мінстратегпром

 • 27549 переглядiв

Заступник міністра повідомив, що з додатковим фінансуванням українські виробники безпілотників можуть збільшити щомісячне виробництво з близько 150 000 одиниць до більш ніж 2 мільйонів одиниць до кінця року.

На місяць українські виробники безпілотників можуть виготовляти, наприклад, близько 150 тис. одиниць продукції, але за умови додаткового фінансування Україна може кратно наростити виробництво. Про це повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Ганна Гвоздяр в ефірі телемарафону, передає УНН.

Ми зараз збільшуємо виробництво безпілотників. Усіх дуже вразила фраза Президента про мільйон, і багато людей у неї чомусь не повірили. Проте я можу вас запевнити, що ми в плані виробництва далеко вже йдемо за мільйон. Я впевнена, що в цьому році навіть сягнемо позначки у 2 млн

- сказала Гвоздяр.

За її словами, на сьогодні є близько 200 компаній, які задіяні до виробництва різного виду дронів та БПЛА, комплексів. До державних замовлень на сьогодні залучено близько 60 компаній, проте закупівлі далі здійснюються, і буде ще більше компаній задіяно до закупівель.

"На цей рік у нас амбітні плани разом з нашими партнерами – розвивати ринок комплектуючих. Тобто локалізувати певні компоненти, які нам потрібні, виробництво їх в Україні. Також входимо в певні альянси з нашими партнерами, не лише по навчанню військових, ми також починаємо співпрацю використовуючи найкращі комплектуючі, які є у наших партнерів, які таким чином можуть покращити наші засоби", - розповіла Гвоздяр.

Мільйон дронів для України: Камишін запропонував країнам НАТО закупити безпілотники в українських виробників16.02.24, 19:36

Вона зазначила, що щомісяця на українських потужностях можливо виготовляти близько 150 тис. дронів.

На українських потужностях ми насправді можемо виготовити, наприклад  близько 150 тис., але за умови додаткового фінансування ми можемо кратно нарощувати виробництво. На сьогодні нас зупиняє дійсно питання фінансування виробів, які є. Якби нам збільшити фінансування, якщо до цього залучаються наші партнери, ми зможемо кратно збільшувати  виробництво дронів та БПЛА, тому що у нас для цього є всі можливості

- сказала Гвоздяр.

Доповнення

За останній рік Україна перейшла до виробництва власних ударних дронів на приблизно 200 заводах по всій країні. За пів року виробництво безпілотників збільшилось у 10 разів.

Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна виробить мільйон безпілотних літальних апаратів 2024 року.

Популярні

Новини по темі