ukraina-vzhe-pochala-hotuvaty-nastupni-kroky-pislia-samitu-myru-zelenskyi

Україна вже почала готувати наступні кроки після Саміту миру - Зеленський

 • 100793 переглядiв

Зеленський подякував Вселенському Патріарху за підписання комюніке Мирного саміту і заявив, що Україна вже розпочала підготовку наступних кроків, залучаючи більше учасників до роботи над пунктами Формули миру.

Україна вже почала готувати наступні кроки після Саміту миру, заявив у вечірньому зверненні 18 червня Володимир Зеленський. Він додав, що провів сьогодні народу з дипломатами щодо закріплення відповідальних за регіонами, "щоб залучити ще більше учасників до спільної роботи над пунктами Формули миру", передає УНН.

Деталі

Так само, як і перший Саміт миру, що відбувся у Швейцарії, групи мають стати максимально інклюзивними – щоб різні країни та лідери могли проявити себе. І, звичайно, продовжуємо працювати над підтримкою комюніке першого Саміту

заявив Зеленський.

Доповнення

Зеленський також прокоментував приєднання Вселенського патріарха до фінальної заяви за підсумками саміту:

"Я вдячний Його Всесвятості Патріарху Варфоломію за приєднання до комюніке та незмінну підтримку наших мироустановчих зусиль. Будуть і інші такі новини – інші нові приєднання до комюніке. Команда займається цим".

написав Зеленський

Контекст

Напередодні під комюніке учасників Саміту миру в Швейцарії з’явився підпис Вселенського патріархату.

Вселенський патріарх Варфоломей не коментував підпис, але виступив на Саміті миру. У своєму зверненні він висловив підтримку "справедливому та сталому миру в суверенній Україні".

Зеленський подякував Вселенському Патріархату за приєднання до комюніке Саміту миру18.06.24, 11:19

Популярні

Новини по темі

На фронті відбулося 113 бойових зіткнень – Генштаб

 • 80665 переглядiв

У Міненерго розповіли, що буде зі світлом взимку

 • 94359 переглядiв