ukraina-prahne-dobrosusidskykh-vidnosyn-z-uhorshchynoiu-holova-ofisu-prezydenta

Україна прагне добросусідських відносин з Угорщиною - голова Офісу президента

 • 74423 переглядiв

Глава Офісу президента України заявив, що Україна прагне добросусідських відносин з Угорщиною після більш ніж 6-годинної зустрічі з міністром закордонних справ Угорщини, під час якої обговорювалися питання формування проукраїнських позицій напередодні потенційної зустрічі Зеленського та Орбана.

Очільник Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що Україна прагне побудувати з Угорщиною добросусідські стосунки. Таку заяву він зробив під час брифінгу з журналістами,  передає УНН.

Ми маємо плани на майбутнє, але треба працювати. … Ціль – не просто зустріч. Ціль – мати сусідів, які не є агресорами, навіть якщо вони мають інші позиції. І робити все, щоб вони мали проукраїнську позицію.

– заявив Єрмак.

Деталі

Очільник Офісу Президента також зазначив, що учорашні перемовини з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто тривали понад 6 годин.

Угорщина просить Україну повернути угорській нацменшині усі ті права, що були до 2015 року - Сіярто29.01.24, 18:49

Нагадаємо

Зустріч прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана з Президентом  Володимиром Зеленським. українська та угорська сторони готують  із середини січня.

Міністр закордонних справ Петер Сійярто заявив, що перш ніж відбудеться ця зустріч, Україна повинна виконати умови Угорщини.

Популярні

Новини по темі

ДБР розслідує понад 300 проваджень щодо діяльності ТЦК та СП

 • 39841 переглядiв